Det positiva med dom är att det är helt ekologiskt mjöl , helt utan tillsatser, bekämpningsmedel och konstgödsel och de tillsätter inte askorbinsyra i mjölet, just askorbinsyra har det diskuterats en del om på brödbloggar under våren
Servera gärna rabarberpajen ljummen med vaniljglass eller vaniljsås. Välkommen sköna fredag. Denna veckan har minsann gått riktigt fort och nu närmar vi oss helgen, den kommer bestå av jobb,utgång och söndag fix i sovrummet
Jag bakade brödet med hel dinkel, solrosfrön och linfrön. Det är ett bröd med mycket hela korn i, ganska lite vanligt mjöl, och av någon anledning har jag inte bakat så mycket bröd av den typen
Igår gräddade jag ett bröd gjort med mycket dinkel. Ett stort saftigt bröd som idag fick sällskap med salami när vi gjorde smörgåsar till skogsutflykten
Ta ut och njut med kaffe, något kladdigt och gott sällskap. 2-3 dl havregryn 0,5 dl smör vaniljsocker lite kanel och kardemumma (mjöl) mixa smör och socker, fyll på med havregryn till konsistensen är smulig och luftig krydda upp den med kanelen, kardemumman och vaniljsockret, blir det för stora smulor eller för kladdigt kan du mixa i lite vetemjöl. Topppa formen med smulorna, skjut in i ugnen på 200°c i 10-20 min beroende på form
Täck med smuldegen. Blanda ing. till smuldegen. Skölj och skär rabarbern i cm-stora bitar. Lägg i pajform. Lägg i russinen Blanda potatismjöl,råsocker, kanel och ingefära och strö över
Skär smöret i bitar och nyp ihop med de torra ingredienserna till en smulig massa. Mortla kardemumman och blanda ihop med socker, vaniljsocker och potatismjöl i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.