2,5 dl
socker (beroende på hur söt du vill ha pajen)
75 gram
smör
Topping
Kanel
Socker
Beskrivning
1. Smält smöret.
2. Låt smöret svalna.
3. Skölj och hacka rabarber och lägg i form.
4. Blanda mjöl och socker i en skål.
5. Häll smöret i skålen med mjöl och socker.
6. Ta i mer mjöl eller smör beroende på hur tjock du vill ha den.
7. Häll degen på rabarberna.
8. Sätt in i ungen på 175 grader i 15 minuter.
Vad passar bättre på våren än en riktigt god rabarberpaj. 250 g kallt smör 1 1/2 dl råsocker 1 1/2 dl kokosflingor 2 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 dl havregryn 5 rabarberstjälkar 1 dl strösocker 2 msk potatismjöl GÖR SÅ HÄR
Välkommen sköna fredag. Denna veckan har minsann gått riktigt fort och nu närmar vi oss helgen, den kommer bestå av jobb,utgång och söndag fix i sovrummet
Har ju skrivit om smulpaj förut men nu råkade jag hitta bilderna som jag aldrig publicerade innan, så nu kommer ett nytt smulrecept, och lite nya bilder
Blanda ing. till smuldegen. Skölj och skär rabarbern i cm-stora bitar. Lägg i pajform. Lägg i russinen Blanda potatismjöl,råsocker, kanel och ingefära och strö över
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rör samman mjöl, havregryn, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och nyp ihop med de torra ingredienserna till en smulig massa
Rensade lite i frysen och upptäckte till min glädje att jag hade lite rabarber kvar där. Blev riktigt sugen på att göra en klassisk smulpaj och passade på att testa detta recept från Arla - en smulig rabarberpaj med kanel
Recept. foodie. lör, 2013-07-06 00. 03. (0). Sätt ugnen på 200 grader. Smör pajformen med lite smör. Blanda havregryn, vetemjöl, rumsvarmt smör och 0,5 dl socker i en bunke till en smuldeg
Sköna maj är här med vårstress och primörtider. När rabarberplantorna börjar få stjälkar som är i alla fall några decimeter kan man ju inte låta bli att stjäla ett par
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.