1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rostad sötpotatis med grönkål. Skala och skär sötpotatisen i kuber. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
Hackade rostadehasselnötter. Här kommer min variant av den franska klassikern Canard à l'orange. Ankbröst går utmärkt att köpa fryst och är lättlagat om man har rätt teknik
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rostad sötpotatis med grönkål. Skala och skär sötpotatisen i kuber. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
Rostadehasselnötter + äpple = mumsig kaka. Perfekt tillsammans i exempelvis en snabbdessert – stekta äpplen toppade med rostadehasselnötter och en klick vaniljglass
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rostad sötpotatis med grönkål. Skala och skär sötpotatisen i kuber. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rostad sötpotatis med grönkål. Skala och skär sötpotatisen i kuber. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
Hasselnötspesto(halva satsen går åt)40 g rostadehasselnötter utan skal40 g blandade färska örter(basilika, timjan, persilja, oregno. 40 g rostadehasselnötter
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Jag serverade med rostadehasselnötter, ruccola, rödlök och en riktigt god olivolja. Gravad oxfilé känns lite retro men är faktiskt en riktig höjdare, en perfekt förrätt eller kanske som en del av en buffé
Jordärtkockssoppa3 msk smör0,5 kg jordärtskockor1 st gul lök2 st vitlöksklyftor1 tsk chili3 dl grädde1 tsk salt smaka av nymalen svartpeppar0,5 st citron saften (eller 1 dl vitt vin) vatten späd ut till önskvärd konsistens Topping1 pkt halloumi250 g champinjoner2 dl hasselnötterrostade och hackade nymalen svartpeppar färsk timjan. Jordärtkockssoppa3 msk smör0,5 kg jordärtskockor1 st gul lök2 st vitlöksklyftor1 tsk chili3 dl grädde1 tsk salt smaka av nymalen svartpeppar0,5 st citron saften (eller 1 dl vitt vin) vatten späd ut till önskvärd konsistens Topping1 pkt halloumi250 g champinjoner2 dl hasselnötterrostade och hackade nymalen svartpeppar färsk timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.