Det här är en vidareutveckling på sellerisoppan jag skrivit om tidigare. Jag har här kokat soppan på selleri och delikatesspotatis, haft i än mer vin, en riktigt god grönsaksbuljong och toppat den mixade lent krämiga soppan med strimlor av rökt lax
Fänkål- & Sellerisoppa m. Fänkål- & Sellerisoppa. Nu är hösten här på riktigt. Imorse när jag vaknade ville jag knappt lämna sängen när jag möttes av den kyliga morgonluften som det öppna sovrumsfönstret lotsade in
Skala och skiva potatisen. Skär selleristjälkarna i bitar och purjolöken i skivor. Fräs potatis, selleri och purjolök i en gryta med smör tills löken mjukar
När man rostar rotfrukterna lyfter det fram deras inneboende sötma och ger en härlig smak. Här har den rostade rotsellerin fått sällskap av rostad lök och vitlök samt lite malda korianderfrön som är enda smaksättning tillsammans med salt och peppar till en härlig rostad rotsoppa
Skala och riv sellerin grovt. Skala och hacka lökarna. Fräs selleri och lök i lite olja i en kastrull. Slå i buljongen och låt koka under lock på svag värme ca 20 minuter
Skala potatis och selleri och skär i mindre bitar. Skala och hacka löken. Koka upp vatten och fond och tillsätt potatis, selleri och lök och koka under lock tills potatis och selleri är mjuka och lite mosiga, ca 20 minuter
Där serverades en lunch som inleddes med en mycket god sellerisoppa och sedan fick jag och några till som var vegetarianer en spektakulär rätt som ledde till en hel del kommentarer
Skala rotselleri, äpple, lök och vitlök och skär i mindre bitar. Rotsellerin i ca 1 1/2 cm kuber. Svetta grönsaker och äpple i lite rapsolja i en stor kastrull utan att det tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.