Tårtbottnen ovan ska jag använda nästa vecka för att göra en vit prinsesstårta till sonens student. Det recept jag oftast använder mig av när jag ska baka gräddtårta eller prinsesstårta är det som följer nedan
Margaretatårtan är en klassisk tårta med mördegsbotten, sockerkaksbotten fylld med hallonsylt, vaniljkräm och toppad med ett galler av mandelmassa och färska bär
Kakaon köper jag i världsbutiken som säljer ekologisk kakaoblandning från småbönder i Peru & Dominikanska republiken - den har en väldigt god smak från fruktiga och aromatiska kakaobönor
Den färska hummern skulle vi aldrig ens komma på tanken att hantera på detta sätt. Vill man gratinera hummer skaman absolut använda den djupfrysta varianten som dessutom var till specialpris kring nyår
Jag laborerar ganska mycket med smaker och hetta och är väldigt flitig med att smaka av ordentligt . Det är så vansinnigt gott och ett riktigt ha-begär när det sätter in så i fredags förra veckan fick det bli just dettatill kvällsmiddag
Skala och finhacka löken. Häll över 1 msk grädde när löken nästan är torr. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Koka samman i 5 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.