SpaghettiCarbonara har för mig alltid varit knaperstekt fläsk alternativt bacon i lite grädde med mjukstekt lök, riven parmesan och gröna små ärtor och sedan toppat med en rå äggula och ett par varv på pepparkvarnen
En klassisk Carbonara är inte nyttig för kilona, men ren balsam för själen. ) Det finns redan flera versioner av detta här på Salt&Peppar, men idag blir det Per Morbergs version av klassikern
Koka spaghettin i en stor kastrull med saltat vatten enligt förpackningens anvisningar. • 450 g spaghetti• havssalt och nymalen svartpeppar• olivolja, extra virgin• 2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade• 1–2 torkade röda chili, smulade• 400 g skalade räkor eller scampi• 1 litet glas vitt vin• 2 rågade msk tomatpuré (eller 6 mixade soltorkade tomater)• 1 citron (rivet skal och saft)• 2 nävar rucola, grovhackadGör så här. 450 g spaghetti
400 g spaghetti 4 äggulor 200 g pancetta 30 g pecorinoost, finriven 30 g parmesanost, finriven (gärna lagrad minst 16 månader) svartpeppar, nymalen salt
Här har jag använt mitt vanliga recept på carbonara och ersatt bacon med soltorkad tomat och oliver. Koka spaghettin al dente i rikligt med saltat vatten
Skär baconen i små tärningar. Koka Spaghettin al dente i rikligt med vatten. Bryn den tärnade baconen på medelhög värme i en teflonpanna så att fettet smälter
salsiccia. Dra skinnet av korven och skär den i små bitar. Dela tomaterna och skär dem i små bitar. Värm upp oljan i en gryta, och bryn korv och all lök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.