Förvara surdegsstarten i rumstemperatur med locket på glänt så att luftens bakterier når smeten. I stället för att använda diskmedel kan du ställa in burken i en varm ugn i några minuter
Som sagt tidigare så mixtrar jag en hel del förnärvarande med surdeg och jästmängder i både bullar och bröd och försöker lära mig så mycket det bara går av de som kan
Startadagen med en nyttig grön smoothie till frukost. Smoothies ger en bra mättnad, man blir pigg, presterar bättre och får ut mer av sin eventuella träning
Men det är en annan historia som jag planerar att slutföra senare i eftermiddag. Den lilla tid jag la på matlagning resulterade i alla fall i den här gröna pastan med ärt och spenat-pesto och broccoli
Som utlovat kommer här ett recept på hur man kan startaenrågsurdegsgrund. Min blandning visade vid det här laget små tecken trevliga tecken på att processen hade startat
Det finns många knep när det gäller att startasurdegar, tillsätt honung, värm bunken, häll ut här, tillsätt mer där, invänta fullmåne, blanda i rivet äpple, filmjölk, yoghurt, ättika, russin
Nu är det dags för lite mat av det mer vardagliga slaget igen, vi (ni) kan ju inte bara leva på festmat, drinkar, vin, godsaker och efterrätter hela tiden
i kväll är det jag som sätter ensurdeg. Jag har nu gjort min första, men jag väljer att göra en halv. Oh, visst har jag snöat in lite på lakrits o choklad sista tiden - men det blir så mumma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.