Ta bort biffarna du stekt. Häll i grädden i stekpannan. Ha i ketchup, kalvfond och vinbärsgelén. Red av med maizena tills den får den konsistens du vill ha
Nästa gång ska jag pröva med coulis på hallon, eller kanske lingon, eller varför inte tranbär. Jag hade helt glömt av att blogga om såsen jag lagade till lantpatén härom veckan
Ska du gratinera gratäng med bechamelsåsen så strös ost (ca 1 dl riven lagrad ost) ovanpå bechamelsåsen eller vänds i precis innan bechamelsåsen används
Ytterligare ett fantastiskt recept från Johanna. Det är en dressing som fungerar fantastiskt till sallader, men blir även en fantastisk sås till tex kyckling
Fiskens räksoppaAntingen rester av såsen eller så gör du en ny sås för soppan. Istället för fiskresterna kan antagligen en fiskfond eller -buljong användas
Det här är egentligen inget recept utan mer bara ett tips som är perfekt när man har mer grönsaker än man för stunden hinner äta upp eller om de börjar se lite tråkiga och mjuka ut
Ett bra sätt att spara buljonger och fonder är att frysa in dem i istärningslådor och ta fram eftersom att tina i soppor, såser eller att värma till en kopp buljong
Hummus är en god vegetabilisk källa till järn läs inlägget tre järnrika påläggIngredienser3dl eller en burk kikärtor (det går bra med gula ärter eller bönor med)2 msk olivolja2 msk citronsaft2 st vitlöksklyftor1/2 dl tahini (sesampasta)1-2 msk hackad persilja (eller torkad)1/2 tsk saltca 3-5 msk vatten (eller naturell yoghurt eller olja)svartpepparHäll av vattnet om du använder kikärtor på burk och lägg dem i en skål med höga kanter eller i matberedaren, tillsätt vitlöksklyftorna, oljan, citronsaft och tahini och mixa hälften av dem i en matberedare eller använd stavmixer. 3dl eller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.