– surdegsbröd har bättre GI-värde än bröd bakat med jäst. Recept på ett kryddigt soppbröd med spiskummin, Levain och en nöt och fruktlimpa, alla bakade med den här surdegsstarten hittar du bl
Förvara surdegsstarten med tättslutande lock i kyl. SURDEG på rågmjöl - så här gör du egen surdeg. 2-4 dagar. Receptet kommer från Saltå Kvarn 2-4 dagar
-P. Använde rågsur, ger en god smak tycker jag. Igår åt vi födelsedags middag för farfar 80-år. 1 dl rågsurdeg. Låt stå i rumstemperatur 8-12 timmar. 11-12 dl vetemjöl special. Blanda ihop allt i degblandaren och låt degen arbeta i 8-10 min. Lägg degen i en oljad plastlåda och Jäs i 3-5 timmar. 1 dl rågsurdeg. Låt stå i rumstemperatur 8-12 timmar. 11-12 dl vetemjöl special
Det passar bra med såväl pasta som ris till denna rätt, men sllra godast tror jag att det är att äta den så som vi gjorde, nämligen med "lantbaguetter" på rågsur
Gör så härBlanda samman kvälls-ingredienserna i en bunke. Ganska ljust men ändå gjort på rågsur. Baguetter på jäsning100 g (1 dl) Rågsurdegsgrund. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur (22°-24°). Låt degen jäsa till dubbel storlek 3-5 timmar kan det ta (rita gärna ett streck på bunken för att ha koll). Låt jäsa 1-2 timmar (tills degen inte genast fjädrar tillbaka när du trycker på den). Grädda brödet tills det fått ordentligt med färg vilket tar totalt 15-20 minuter. 100 g (1 dl) Rågsurdegsgrund
Millas Rågsiktsbitar på Rågsur. Ca 18 -20 bitar. 1 dl/100 g rågsur. Blanda ingredienserna i en stor bunke och plasta in noga och låt sedan den stå i rumstemperatur (22 -25 grader) över natten. Låt degen jäsa igen ca 1 -1½ timmer. Ca 18 -20 bitar. 1 dl/100 g rågsur
recept på surdegsstart). Låt degen vila 1,5-2 timmar. Slå upp på lätt mjölat bakbord och vik in kanterna till ett runt eller avlångt bröd som får jäsa i jäskorg eller brödkorg klädd med mjölad kökshandduk i 6-7 timmar i rumstemperatur, alternativt i kylskåpet över natten, ca 11 timmar. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). Gör en fördeg av 1 msk surdegsstart, 100 g vetemjöl, och knappt 100 g vatten 30-35°, som får stå i 12 h, alternativt använd surdegsstart direkt (se sep
Jäs övertäckt till ungefär dubbel storlek, det tar cirka 45 min - 1 timme om du använder kallt vatten. Jäs direkt på plåten eller i en jäskorg, 30-40 min. Grädda 30-35 min, något längre för ett runt bröd
surdegsstart. Rågsurdeg. Rågsurdegen. Blanda rågmjöl, vatten och surdegsstart väl i 2 minuter. Ställ in bröden i 230°, sänk direkt till 150° och baka bröden i 1 1/2 timme eller tills bröden har en inner-temperatur på 98°
Förvara surdegsstarten i rumstemperatur med locket på glänt så att luftens bakterier når smeten. Glöm inte att mata din surdegsstart dagen innan du ska baka med den
11-2 msk salt. 1Surdegsstarter5 msk grovt rågmjöl ljummet vatten. 1Surdegsbröd dag 25 dl ljummet vatten 1-2 msk salt ca 2 l vetemjölSurdegsstarter dag 1. Låt stå på ett varmt ställe i 3 dagar, till exempel vid ett element – temperaturen ska vara 20-30 grader. Surdegsstarter dag 4. Surdegsstarter dag 5. Sänk genast värmen till 200 grader och grädda bröden i 40-50 minuter
------. Mata även din rågsur så att du har frisk & bubblig surdeg till morgonens bakning. Låt puttra under lock i cirka 20-50 minuter. 350 g uppfriskad rågsur
Vik försiktigt - utan att trycka - ena sidan av degen mot mitten, därefter andra sidan, för att slutligen vända på hela degen så att undersidan hamnar uppåt (treslag på bagarspråk)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.