Det finns tortellinimed många smaker, jag valde med ricotta och spenat. Färsk pasta går fort och laga och du kan välja att äta denna rätt som vegetarisk eller som jag med köttbullar till
 Medelhavskost och Slowfood när det är som bäst. Tillsätt tomaterna och fräs ett par minuter. Bryn smör och olivolja lätt och stek den tunt skivade vitlöken, så den får lite färg
Skär tomaterna i små bitar. Salta och peppra efter tycke och smak och ringla över lite peperoni och vitlöksolja (men ta det varligt, det är starka saker
Halvera tomaterna och lägg i en ugnsform med snittytan uppåt tillsammans medvitlöken och chilin. Låt tomaterna svalna helt innan du lägger dom i en lufttät glasburk tillsammans med de andra ingredienserna
Koka tortellinin enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ner den avrunna tortellinin i såsen. 500 g Tortellini. 1 sats av tomatsåsen i detta recept eller en förp pastasås (tomat och vitlök, à 690 g). Servera med ruccola och riven parmesan 500 g Tortellini. 1 sats av tomatsåsen i detta recept eller en förp pastasås (tomat och vitlök, 690 g)
Pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar. Koka tortellinin och blanda med såsen. Tortellini är inget jag varit speciellt förtjust i tidigare men nu har det blivit lite av en favorit
salt & peppar. 1½ msk röd pesto eller soltorkade tomater creme. 2 pressade vitlöksklyftor. Denna sås hade vi till kycklingen igår och den passar lika bra till kött
Jag fick en hel del uträttat och både smått och gott fick följa med hem. Om du, precis som jag, gillar vitlök, basilika och soltorkad tomat så måste du testa detta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.