Lös upp jästen till raskdegen i mjölk med en visp. Vetedeg som passar bra till semlorRaskdeg100g jäst (2pkt)250 g mjölk, 3% (ca 2 dl)50 g strösocker (ca 3 msk)350 g Vetemjöl Special (ca 6 dl)Bortgörning250g mjölk, 3% (ca 2 dl)150 g strösocker (ca 1 dl+7 msk)10 g salt(ca2 tsk)200 g smör, skuret i bitar10 g salt (ca 2 tsk)20 g grovmalen kardemumma500 g Vetemjö Special (ca 8 dl)50 g ägg (ca 1 st)Gör först en raskdeg som gör att jästen växer sig starkare och degen blir lättare och luftigigare. Täck degen med plastfolie och låt vila i 30 minuter
Och rör ut sockret för hand med. Och en snabb förklaring till varför jag kallar det för enkel vetedeg är för att detta receptet inne innehåller så mycket socker och smör som en del andra recept för
Otroligt gott bröd, mjukt och luftigt inuti med en hård skorpa. Blanda ihop alla ingredienser tills ni får en jämn degklump och lägg i en skål täckt med hushållsfolie i kylskåpet, låt jäsa i cirka 10 timmar. Låt degen vila i en skål i 1,5 timme täckt med hushållsfolie. Skär tre skåror i limporna och låt vila täckt med en duk tills ugnen når 220 °C
Dagen har bland annat tillbringats i blåbärsskogen med pappa och mycket blåbär blev det. Bland annat stod en av mina favoriter på listan, nämligen blåbärskaka på vetedeg
Otroligt gott bröd, mjukt och luftigt inuti med en hård skorpa. Blanda ihop alla ingredienser tills ni får en jämn degklump och lägg i en skål täckt med hushållsfolie i kylskåpet, låt jäsa i cirka 10 timmar. Låt degen vila i en skål i 1,5 timme täckt med hushållsfolie. Skär tre skåror i limporna och låt vila täckt med en duk tills ugnen når 220 °C
Så nu har jag fyllt upp frysen med kanelbullar igen, inte helt fel nu inför sommarens utflykter. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.