En enkel, god och trevlig puré, eller créme, att servera till det grillade köttet. Vitlök blir milt och gott när den har rostats och passar bra till lamm, kyckling och oxe
Tillsätt ca 3msk Vitlökspuré, rosmarinkvistarna och sockret. Riktigt gott och en lammytterfilé som blev mör som bara den tack vara tillagning i bland annat 60g ugnsvärme
glaserade griskinder med oxmärg, gurksallad och potatis- och rostad vitlökspuré. Maj 2013. I 17 år drev Agneta Green och Magnus Ek skärgårdskrogen Oaxen på ön med samma namn i Himmerfjärden söder om Södertälje
•Finhacka vitlöken och gör en vitlökspuré. •Marinera den tinade kycklingen i vitlökspuré, kryddblandningen (salt o peppar,curry, spiskummin) samt sojan
För att sedan få ett gott moskross av vitlöken strör du salt över den finhackade vitlöken och mosar den sedan med knivbladet - då blir den ganska snabbt en saltig god vitlökspuré du kan smaksätta vad som helst med
1 tsk vitlökspuré. För några veckor sedan var Jonas provning av färsk kalixlöjrom då det i mitten till slutet oktober är det perfekt säsong för rommen och samtidigt för löjorna som blir kvar
Tillsätt chili, gurkmeja, korianderpulver, vitlökspuré och salt i melonsaften. Tillsätt chili, gurkmeja, korianderpulver, vitlökspuré och salt i melonsaften
Vitlökspurén trycks då ut, likt tandkrämen ur en tandkrämstub. Värm ugnen till 200°. Avlägsna det yttre papperstunna lagret på vitlökshuvudet, men delainte vitlöken eller skala klyftorna
Vitlökspuré. Vitlökspuré. Putsa bort ev hinnor på köttet. Knyt ett krympt bomullssnöre runt varje beräknad köttskiva och skär sedan köttet i ca 2 cm tjocka skivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.