4 portioner. 1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis. 3-4 vitlöksklyftor. olivolja. flingsalt. 1 dl blandade helst färska örter (gräslök, persilja, basilika), frusna örter går bra också
Sätt ugnen på 100 grader. Dela tomaterna på mitten och lägg dem i en form eller på en plåt. Krossa vitlöksklyftorna med sidan av en kniv och lägg dem tillsammans med örterna runt och på tomaterna
Ingredienser Portioner. 4 1 blomkålshuvud (à ca 700 g) 1 stor vitlöksklyfta (gärna färsk) 3 msk olja 2 krm salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
20 körsbärstomater (eller 10 plommontomater). 20 körsbärstomater (eller 10 plommontomater). Idag är matinfluenser och recept oändliga och extremt tillgängliga
12 körsbärstomater. 12 körsbärstomater 12 små mozarellabollar. Krösbärstomater fyllda med mozarella och toppade med sardellfiléer som fått gratineras i ugnen en stund blir syndigt gott, passar bra som förrätt med lite skinka och ost
Dom små bruna körsbärstomaterna "Brown Berry" är väldigt goda. Ingredienserett gäng körsbärstomaterolivolja1 vitlökskyftaflingsaltsvartpepparfärsk timjan + torkad1 tsk strösockerLägg tomaterna i en ugnsform
Ketchup i all ära, men körsbärstomater som har ugnsrostats under en längre tid för en härligt söt, koncentrerad tomatsmak som ingen ketchup i världen kan jämföras med (säger jag utan att ha provat världens alla olika ketchupsorter)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.