Känn med en provsticka att den är klar, den skall vara mjuk men ha lite motstånd. Att koka sparris är lätt, särskilt grönsparris som inte behöver skalas om den inte är väldigt grov
Vi åt sparrisenmed risottosom middag. Värm olja & smör i en stekpanna – lite över medelvärme. Ja, hur länge ska jag fortsätt kampanjen ”Koka inte grönsaker”
Bryt av den nedersta delen av sparrisen och råstek resten i en het panna med lite olja. Det här är en klassisk lunch när vi är på landet, och eftersom vi alla råkar älska sparris blev det sparris till lunch inte bara en utan två gånger förra helgen
En av dess fördelar är helt klart hur bra den passar ihop med hollandaise och sist jag lagade den kombon smaksatte jag hollandaisen med gräslök, vilket blev mycket mycket gott
Lägg på ett ägg på varje sparristallrik, garnera med hyvlad parmesanost, tomatkött och olivolja. Lyft sedan upp äggen i en bunke med kallt vatten, ta bort eventuell överflödig äggvita och lägg sedan på papper
Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Skölj sparrisen. Mixa med lite av olivoljan. Koka sparrismed salt i vattnet 5–8 minuter. 1/2 - 1 kg grönsparris färsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.