Det här rågbrödet är riktigt gott, det blir väldigt saftigt och har mycket smak. Till och med Algot som brukar vara lite kinkig med frön äter det glatt och tycker att det är jättegott
1. Fyllning. Skala och grovriv morötterna. Skala och tärna äpplet. Skiva salladslöken. Blanda ca 250 g av kräftstjärtarna (spara resten till garnering) med keso, majonnäs, philadelphiaost, morötter, äpple, salladslök och dill i en skål
Kantskär brödskivorna. Rör samman färskosten med majonnäs och böcklingpastej. Skala och hacka äggen. Rör ner ägg, tinade ärter och dill i ostblandningen
Tag ut tre runda skivor bröd med mått (ca 7 cm i diameter) av varje landgångsbröd eller formbröd. Blanda samman mango, limesaft, honung, chili, räkor, mjukost och purjolök
Skär av bröden så att två gånger bredden blir lika med längden. Då blir tårtan en kvadrat. Förväll morötter och purjolök i kokande lättsaltat vatten ca 3 minuter
Blanda tonfisk, hackad rödlök, crème fraiché och lite klippt dill. Bred röran på de 4 landgångsbröden. Detta är bäst att göra dagen innan så det får "gotta" till sig
Eftersom det inte finns så mycket spännande att blogga om nu när jag är sjuk tänkte jag passa på att dela med mig av receptet till den goda smörgåstårtan mamma jämt har gjort