2. Ta endast bort bladen och ev det allra yttersta på stocken på 1 blomkål.
3. Skiva blomkålen i ca ½ cm tjocka skivor. Kantskivorna kommer att smula sönder men det gör inget. De mittersta skivorna kommer att likna vackra träd.
4. Fördela blomkålen på en plåt, ringla över 2-3 msk olivolja och strö över ½ tsk salt. Blanda runt så att all kål oljas in.
5. Rosta blomkålen i ugn ca 20 min tills den börjar bli lätt gyllenbrun i kanterna.Servera som tillbehör till kött eller fisk!
Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den iugnen med ett täcke av creme fraiche. Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen
½ dl Kung Markatta Kalamata Olivolja. 2 stora knippenbladpersilja. 1 knippe färsk mynta. 1 liten schalottenlök eller rödlök. 1 citron, juice och rivet skal. 4 msk Kung Markatta Tahini Med Havssalt. 1 msk Kung Markatta Lönnsirap eller honung. 2 msk Kung Markatta Kalamata Olivolja. 2 citroner
Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den iugnen med ett täcke av creme fraiche. Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen
Favoritirepris. Den här är grymt god, så har nimissat den får ni åter chansen att prova på den. Servera gärna bröd till som man kan suga upp det sista av såsen med
Måndag, ny vecka och nya möjligheter. Har varit på möte på försäkringskassani hopp om att få lite klarhet i vad jag ska till att börja göra nu när minsjukskrivning går ut
Lägg kycklingeni en ugnsform och häll såsen ovanpå. Ni som följer bloggen kanske har snappat upp att jag på gärna vill laga snabba maträtter som inte tullar på smaken
Skivafiskfilén och lägg i en ugnsfast form. Vilken dag, inte fått något gjort men ändå massor. Suttiti telefon med sjukvård, folktandvård, sjukgymnast, dans m
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.