Dovrekaka
Caroline Gustavsson
Caroline Gustavsson

Dovrekaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 msk vatten
  • 2 ägg
  • 50 g strösocker (1/2 dl)
  • 270 g vetemjöl (4 1/4 dl)
  • 160 g rumsvarmt smör
  • Fyllning
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 100 g florsocker (ca 1 3/4 dl)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Till pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • mandelspån
  • pärlsocker

Beskrivning

    Lös upp jästen i vattnet. Blanda jästen tillsammans med ägg, socker och vetemjöl. Arbeta degen med maskin i ca 5 min. Tillsätt smöret klickvis och låt degen bearbetas i maskin ytterligare 10 min. Blanda ihop ingredienserna till fylllningen. Smöra en springform, ca 24 cm i diameter. Tryck ut 1/3 av degen i botten av springformen. Bred ut fyllningen över degbotten. Forma sedan resten av degen till avlånga rullar och lägg i ett rutmönster över fyllningen. Avsluta med att lägga en lång rulle längst kanten. Låt jäsa till dubbel storlek. Sätt ugnen på 175 grader. Pensla kakan med ägg och strö sedan på mandelspån och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.