Kladdkakegrottor 24 st
Caroline Gustavsson
Caroline Gustavsson

Kladdkakegrottor 24 st

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)
  • 225 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl brunt farinsocker str
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 stora ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 2 påsar Wherther’s Original Soft Caramels à 125g
  • flingsalt att dekorera med
  • TIPS!
  • Vill du framhäva chokladsmaken ännu mer i dina kladdkakegrottor? Tillsätt 2 tsk espressopulver i smeten. Detta tillför ingen kaffesmak utan framhäver bara chokladsmaken.
  • Gör kladdkakegrottorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fördela muffinsformar i två muffinsplåtar (har du bara en plåt så kan du börja med att fylla den med muffinsformar och sen göra det igen för andra halvan av smeten).

    Grovhacka den mörka chokladen och lägg tillsammans med smöret i en kastrull. Smält ihop till en jämn och blank smet på medelvärme. Ta bort kastrullen från värmen.

    Lägg resten av ingredienserna förutom flingsaltet i en bunke. Tillsätt chokladsmöret och rör ihop alltsammans bara precis tills det går ihop till en jämn och klumpfri smet.

    Ställ bunken i kylskåpet för att smeten ska stelna i minst 1 timme.

    Rulla smeten till bollar som fyller muffinsformarna till hälften. Rulla ihop två kolor och tryck ner i mitten på varje smetboll.

    Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Dekorera med flingsalt så fort de kommit ur ugnen och låt svalna helt och hållet innan servering. Förvaras i kylskåpet och funkar utmärkt att frysa in.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.