Vill du framhäva chokladsmaken ännu mer i dina kladdkakegrottor? Tillsätt 2 tsk espressopulver i smeten. Detta tillför ingen kaffesmak utan framhäver bara chokladsmaken.
Gör kladdkakegrottorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot ca 5 dl glutenfri mjölmix
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fördela muffinsformar i två muffinsplåtar (har du bara en plåt så kan du börja med att fylla den med muffinsformar och sen göra det igen för andra halvan av smeten).
Grovhacka den mörka chokladen och lägg tillsammans med smöret i en kastrull. Smält ihop till en jämn och blank smet på medelvärme. Ta bort kastrullen från värmen.
Lägg resten av ingredienserna förutom flingsaltet i en bunke. Tillsätt chokladsmöret och rör ihop alltsammans bara precis tills det går ihop till en jämn och klumpfri smet.
Ställ bunken i kylskåpet för att smeten ska stelna i minst 1 timme.
Rulla smeten till bollar som fyller muffinsformarna till hälften. Rulla ihop två kolor och tryck ner i mitten på varje smetboll.
Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Dekorera med flingsalt så fort de kommit ur ugnen och låt svalna helt och hållet innan servering. Förvaras i kylskåpet och funkar utmärkt att frysa in.
200 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)225 g smör3,5 dl strösocker2,25 dl brunt farinsocker strö1 msk vaniljsocker4 stora ägg3,5 dl vetemjöl1 dl kakao1 krm salt2 påsar Wherther’s Original Soft Caramels à 125gflingsalt att dekorera med
Inga som helst problem att njuta av fantastiska smaker heller…. Frukost, lunch, middag och mellanmål. Skapa egna veckomenyer av recepten under rubrikerna frukost, mellis, lunch/middag och dessert
Ursäkta att det har vart så tyst på bloggen på sistone. Helt ärligt så har jag ätit både lunch och middag ute de senaste fyra dagarna och knappt satt min fot i köket
Josefin Casteryd. St Clement’s cake har, namnet till trots, ingenting alls med vare sig helgon eller påvar att göra, utan är i själva verket resultatet av ett gammalt barnkammarrim om olika kyrkklockor i London
Saint Albray är en pastöriseradost gjord på komjölk, där kossor betat på fridfulla ängar i närheten av Baskien och Bearn idistriktet Jurancon, sydvästra Frankrike bortom Pyrenéerna
Igår var det ju som bekant St Patrick's day. Inte för att jag någonsin behövt en ursäkt för att häva i mig Guinness och Jameson, men inte är jag den som låter ett tillfälle till fest (fast här på Åland heter det förstås "fää") gå mig förbi
Frostingen för du genom att vispa ihop creamcheese och florsocker tills du själv tycker att de smakar bra, sedan häller du lite apelsin essens eller valfri annan smak
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästenlösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.