70 tals mat förrätt recept

Nya kläder och stark mat!

Soppa till förrätt och sedan en god spenatröra till huvudrätt. Jag äter inte så jättestark mat i vanliga fall, inte så stark att det bränner i munnen för jag tycker bara att det är obehagligt och därmed inte särskilt frestande att äta
GLAD PÅSK med Farmor Siris inkokta festlax

GLAD PÅSK med Farmor Siris inkokta festlax

Garnera fatet som du vill med kokt ägg i skivor, kaviar, räkor, tomat, gurka, citron, dill. Det är min svärmor Siris berömda festlax - helt enligt originalreceptet och med hennes egna ord -  som alltid bjöds till förrätt när det vankades festligheter av olika slag, året om
Rådjurssadel med kantareller och rödvinssås

Rådjurssadel med kantareller och rödvinssås

På tal om gäster och mat så vankas det ju dessutom Nyårsafton denna veckan också. Jag har redan bestämt desserten, och förrätten tar gästerna med sig denna gången, så det är bara huvudrätten kvar med andra ord
Råraka

Råraka

Men jag skulle nog servera det till förrätt med lite goda tillbehör, till lax tyckte jag det blev lite väl mycket fett

Bröllopsyra -del 2

Bröllopsmiddag fylld med många personliga tal, god mat & dryck, tårta, dans -kort & gott, även Ann & Robert hade en HEJ DUNDRANDE bröllopsfest
Sill, isterband och äppelkaka

Sill, isterband och äppelkaka

Efter maten var det dags att bänka sig framför soffan och titta på Snapphanar, såklart tillsammansmed en fantastisk skånsk äppelkaka som Hanna, den militanta skåningen gjort, som lämpligt tilltugg till filmen
Familjen

Familjen

Vi har varit i Stockholm på matmässa och konsert med Keane, där den sistnämnda gjorde stora intryck på mig
Bröllopsfest på Ängavallen

Bröllopsfest på Ängavallen

Det var verkligen en perfekt dag och kväll med fint väder, otroligt fina tal, bra ös på dansgolvet och god mat och dryck
Matjessillrulle och tv-debut!

Matjessillrulle och tv-debut!

Först ut i raden är den här spännande sillrätten som passar fint både på en påskbuffé och som förrätt, och nej det måste inte vara påsk för att man ska äta den

Lördagkväll på restaurang

Maten var jättegod. Alla redo at lämna huset igår kväll, M och storebror G, Löjromstoast till förrätt, W och storasyster E, huvudrätt, farmor K och M, huvudpersonen, chokladfondant och en groupie på vägen hem

Low-Carb Cruise i Karibien

Ett fantastiskt trevligt sätt att träffa många med liknande intresse för hälsosam mat, lyssna på föreläsningar, se den karibiska övärlden och njuta av livet
Intervju med korv älskaren Christian

Intervju med korv älskaren Christian

Vi matnördar som gick loss på pulled pork för några år sen vill nog ha nått annat nu och då är kanske korv nästa ”big thing”

Felixbarometern och reflektioner om vegomat

Hon påpekade, och jag håller verkligen med henne, om att de flesta rätter som går att fås på finrestauranger nu förtiden mest påminner om uppblåsta förrätter

Lördagens födelsedagsfirande!

Vi fick så mycket god mat det här var förrätten som var som en hel middag bara den. Det snålades inte på varken mat eller dryck kan jag säga

VAD VI ÅT OCH DRACK PÅ VÅRT BRÖLLOP

Share Food och Anders Julin stod för all mat. Förrätten var en helt otroligt skogssvamsoppa med kantareller som var den godaste jag ätit