dipsås. Förbered dipsåsen och häll upp i skål om bollarna ska serveras som tillbehör. Tog äntligen tag i ett laga ett av recepten i en av mina favoritkokböcker
Av alla asiatiska rätter så tror jag vårrullar tillhör min favorit. Nouc Cham dipsås till vårrullarna. 5½mss sötning8cl varmt vatten6cl fisksås2tsk risvinäger2msk färskpressad lime2 pressade vitlöksklyftor1 färsk chili finstrimladBlanda allting i en skål och servera som dipsås till vårrullarna
*Stark sojadressing/dipsås. 2 msk fisksås (finns hos de flesta matbutikerna på asiatiska avdelningen). 4 msk thailändsk mushroomsoy ( en ljus soja som man lättast hittar på asiatiska matbutiker). 2 msk fisksås (finns hos de flesta matbutikerna på asiatiska avdelningen). 4 msk thailändsk mushroomsoy ( en ljus soja som man lättast hittar på asiatiska matbutiker)
Jag köpte även sjögrässallad och serverade till, (som man brukar få till sushi) hittade det på Asian food också men finns i dem flesta asiatiska affärern
Jag vet inte vad det är med mig och asiatisk mat, men det känns som om det är jag på något sätt. Till fisken och vårrullarna hade vi lite olika dipsåser, inlagd ingefära och wasabi
Dipsås. Servera med dipsåsen. Dipsås. färdiga gyozaark från asiatisk butik (40 stycken). Väldigt gott, inte särskilt svårt, men kanske ändå lite pilligt för den ovane
Dipsås. 6 strimlade limeblad (finns i asiatiska mataffärer). 1/2 tsk shrimppaste (finns i asiatiska mataffärer). 3-4 cm galangal (finns i asiatiska mataffärer) eller färsk ingefära. 6 strimlade limeblad (finns i asiatiska mataffärer). 1/2 tsk shrimppaste (finns i asiatiska mataffärer). 3-4 cm galangal (finns i asiatiska mataffärer) eller färsk ingefära
Mjölet går att köpa i asiatiska livsmedelsbutiker (främst i storstäderna här i Sverige). Papadum brukar oftast serveras med mango chutney, pickles eller olika dipsåser
Väljer det ofta när jag äter asiatiskt ute. Till den goda dipsåsen använde jag. För ett tag sedan vann jag en jättefin kokbok Asiatiska smaker av Jennie Walldén