Brödet jäser över natten recept

Kalljäst bröd över natten

Kalljäst bröd över natten

Genom att kalljäsa bröd i kylen övernatten hinner smakerna utvecklas på ett helt annat sätt i degen och det färdigbakta brödet får väldigt god smak
Baguetter som jäser över natten

Baguetter som jäser över natten

Då man sällan orkar dra igång ett helt brödbak på morgonen är det perfekt med bröd som jäserövernatten och nästan bara behövs gräddas på morgon
Kalljästa frallor över natten

Kalljästa frallor över natten

Dessa frallor förbereds kvällen innan, jäser i kylskåpet övernatten och penslas & gräddas på morgonen
Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Bästa frukostbrödet som gör susen för magen. Perfekt att kalljäsa övernatten och baka ut nästa dag. Blanda alla ingredienser till skållningen och häll över kokhett vatten, blanda väl
Enkelt bröd

Enkelt bröd

Mannen i huset sa att detta var det godaste brödet jag bakat någon gång och tillade att det var top tre utan veta vilka de andra två är
Nattjäst bröd med råg och morot

Nattjäst bröd med råg och morot

Brödet ska låta ihåligt när du knackar på det. Låt jäsa övernatten. Täck över degbunken med plastfolie och en handduk
Grovt bröd med linfrö

Grovt bröd med linfrö

Jag brukar förbereda brödet på kvällen och bakar ut den nästa dag, precis lagom till frukosten. Pensla brödet med ägg och strö på sesamfrön
Fyllda bröd

Fyllda bröd

Brödet är toppen att ta med på picknick, ha på buffén eller servera till soppan. Ena brödet fylldes med ost, tomatsås och tonfisk
Kalljäst bröd med dinkel och linfrön

Kalljäst bröd med dinkel och linfrön

Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön.  Kanske inte riktigt lika lyxig känsla som det vita brödet, men väldigt, väldigt gott och det här brödet känns lite nyttigare
Oknådat bröd i gryta

Oknådat bröd i gryta

Täck med plastfolie och ställ i kylen övernatten. Du behöver. Borsta bort överflödigt mjöl och flytta degen till den varma grytan
Gott bröd bakat i gjutjärnsgryta.

Gott bröd bakat i gjutjärnsgryta.

Den långa jästiden gör att brödetjäser ändå och gör brödet lätt och luftigt. Den långa jäsningen gör att du inte behöver knåda brödet
Sursött bröd från Skåne

Sursött bröd från Skåne

Raskningen gör att brödet får den rätta syrligheten. Täck med plast och låt stå övernatten. Häll det kokande vattnet över de övriga ingredienserna
Bästa brödet

Bästa brödet

Täck bunken och låt den stå i rumstemperatur övernatten. Jag måste börja med att säga att det inte är jag som har namngett detta bröd utan det hette 'bästa brödet' i receptet, som jag hittade på köket