Men i vanlig ordning ändrade jag om lite i receptet, jag tog två olika fisksorter i ställen för en, använde mig av vispgrädde iställetför matlagningsgrädde och iställetför musslor fräste jag upp kungsräkor (MSC märkta såklart) med vitlök och chiliflakes
Så det fick bli med fibrexistället. Salta och peppra och låt det sjuda en stundFocaccia med fibrex. Men varför jag egentligen bakade bröd var för att jag skulle göra trattkantarellsoppa
½ dl Fibrex. Idag har jag bakat glutenfritt bröd efter ett recept som jag hittade på i lördags, fast då gjorde jag "frallor" av degen och idag blev det formbröd istället
fibrex (helt och/eller krossat) – krossat fibrex kan användas iställetför ströbröd. guarkärnmjöl – används iställetför tex potatismjöl som redning i såser och grytor
Fibrex (varumärke) är glutenfria fiberprodukter som framställs från sockerbetor. Ur hälsosynpunkt är det därför absolut befogat att använda mjöl med högre fiberhalt, mer protein och mer näring iställetför vanligt vetemjöl som är ett otroligt processat mjöl
Rör ner fibrex (vanlig fibrex kan du mixa den i matberedaren lite innan för att få mindre bitar, men det fungerar bra utan att mixa den också) och låt den svälla medan resten görs
För att få en grövre känsla på brödet kan man lägga till fibrex. Du kan också tillsätta lite fibrex i smeten om du vill ha fastare konsistens på brödet, lägg då inte till någon extra vätska
Synd att bara slänga dem i soporna, så varför inte slänga ner dem i en deg istället. Brödet blev saftigt och gott och dottern var glad för att äntligen få ändskivan på ett bröd
Här ska ni få tips på en nyttig pizza som ger energi iställetför att ta den ifrån dig. Blanda sedan försiktigt i mandelmjöl, fiberhusk och phiadelphiaost
Det här brödet blir saftigt tack vare linfrön, fibrex och fiberhusk. Jag bakar med väldigt lite jäst (i förhållande till andra recept), och förlängeristället jästiden