Fibrex istället för fiberhusk recept

Frallor med hirs och fibrex

Frallor med hirs och fibrex

Har ändrat en del i fördegen. Häll i fiberhusken. Fördegen. Häll upp degen på ett lätt mjölat bakbord (förstås med glutenfri mjölmix på )
Gräddfilslimpa

Gräddfilslimpa

Jag hade lite gräddfil i kylen som jag inte visste vad jag skulle göra med, så jag tänkte att det nog går att använda iställetför filmjölk i bröd
Nyårsmeny med havets läckerheter

Nyårsmeny med havets läckerheter

Men i vanlig ordning ändrade jag om lite i receptet, jag tog två olika fisksorter i ställen för en, använde mig av vispgrädde iställetför matlagningsgrädde och iställetför musslor fräste jag upp kungsräkor (MSC märkta såklart) med vitlök och chiliflakes
Trattkantarellsoppa & focaccia!

Trattkantarellsoppa & focaccia!

Så det fick bli med fibrexistället. Salta och peppra och låt det sjuda en stundFocaccia med fibrex. Men varför jag egentligen bakade bröd var för att jag skulle göra trattkantarellsoppa
Gluten- och mjölkfritt formbröd

Gluten- och mjölkfritt formbröd

½ dl Fibrex. Idag har jag bakat glutenfritt bröd efter ett recept som jag hittade på i lördags, fast då gjorde jag "frallor" av degen och idag blev det formbröd istället
Valnötsfrallor med frön (LCHF)

Valnötsfrallor med frön (LCHF)

Jag använde samma smet som till min limpa med fibrex och frön men här gjorde jag frallor iställetför en limpa
Snabbkurs 2: vad äter LCHF:are?

Snabbkurs 2: vad äter LCHF:are?

fibrex (helt och/eller krossat) – krossat fibrex kan användas iställetför ströbröd. guarkärnmjöl – används iställetför tex potatismjöl som redning i såser och grytor

Vad är det för skillnad på alla mjölsorter? Lite fakta om mjöl....

Fibrex (varumärke) är glutenfria fiberprodukter som framställs från sockerbetor. Ur hälsosynpunkt är det därför absolut befogat att använda mjöl med högre fiberhalt, mer protein och mer näring iställetför vanligt vetemjöl som är ett otroligt processat mjöl
Mejerifritt mandel- och valnötsbröd (LCHF)

Mejerifritt mandel- och valnötsbröd (LCHF)

Rör ner fibrex (vanlig fibrex kan du mixa den i matberedaren lite innan för att få mindre bitar, men det fungerar bra utan att mixa den också) och låt den svälla medan resten görs
Tips: Vad ska man tänka på när man bakar LCHF-bröd

Tips: Vad ska man tänka på när man bakar LCHF-bröd

För att få en grövre känsla på brödet kan man lägga till fibrex. Du kan också tillsätta lite fibrex i smeten om du vill ha fastare konsistens på brödet, lägg då inte till någon extra vätska
Majas Grova Bröd

Majas Grova Bröd

Synd att bara slänga dem i soporna, så varför inte slänga ner dem i en deg istället. Brödet blev saftigt och gott och dottern var glad för att äntligen få ändskivan på ett bröd
Saknar du bröd?

Saknar du bröd?

Nu saknar jag knappt bröd men ibland kan jag tycka att det är rätt smidigt att ha med sig vid picknick eller iställetför lunch

Glutenfritt valnötsbröd

Tillsätt fibrex och fiberhusk, rör om och låt blandningen svälla i 10 minuter. 1 dl fibrex. 1 msk fiberhusk

Mina basråvaror

Fibrex och fiberhusk är glutenfritt och används i matlagning och bakning för att höja fiberhalten samt för att binda ihop och göra t

Jag bjuder på nyttig pizza

Här ska ni få tips på en nyttig pizza som ger energi iställetför att ta den ifrån dig. Blanda sedan försiktigt i mandelmjöl, fiberhusk och phiadelphiaost

Glutenfritt "basbröd" (formbröd)

Det här brödet blir saftigt tack vare linfrön, fibrex och fiberhusk. Jag bakar med väldigt lite jäst (i förhållande till andra recept), och förlängeristället jästiden