Fläskfilé kall recept

Kall marinerad fläskfilé

Kall marinerad fläskfilé

Servera fläskfilén i tunna skivor på sommarbuffén. Det går bra att ersätta fläskfilén med kycklingfilé
Kall fläskfilé med timjan

Kall fläskfilé med timjan

2 fläskfiléer à ca 450 g. 2 fläskfiléer à ca 450 g Smör till stekning Salt Svartpeppar 2 dl vitt vin 2 dl vatten 5-6 lagerblad 3 msk färsk timjan eller 1/2 msk torkad Ev flytande citron
Lchf Vitkålsgratäng med Dubbel Marinerad Fläskfilé

Lchf Vitkålsgratäng med Dubbel Marinerad Fläskfilé

Till det åt vi, fläskfilé som hade fått marinera både i kall och varm marinad. Nästa steg blev att, filén och den kalla marinaden åkte ner i en gjutjärnsgryta, och fick koka där på svag värme,
dubbelmarinerad fläskfilé

dubbelmarinerad fläskfilé

Ta ut köttet ur ugnen och svep in köttet i folie, låt den kallna. Dubbelmarinerad fläskfilé . Ställ skålen kallt
Italiensk marinerad fläskfilé

Italiensk marinerad fläskfilé

Låt fläskfiléerna ligga framme i rumstemperatur en stund innan tillagning. Linda in de heta filéerna i ugnsfolie och låt dem svalna under tiden du rör ihop dressingen (fläskfilén lagas färdigt i folien och blir mycket mör och saftig)
Helgrillad fläskfilé och god sås

Helgrillad fläskfilé och god sås

Helgrillad marinerad fläskfilé, ugnsrostade potatisskivor och en god kall sås. Såsen är jättegod och passar lika bra till fläskfilé som till kyckling
Kall kyckling till buffén

Kall kyckling till buffén

På buffébordet till studenten fanns också fläskfilé, pastasallad och goda ostar. Ett tips på en god kall kyckling som görs kvällen innan den ska serveras, perfekt till buffébordet
Inbakad fläskfilé med bacon och svamp

Inbakad fläskfilé med bacon och svamp

Låt fläskfilénkallna. Salta och peppra och bryn fläskfilén runt om i smör i en het stekpanna. dl kallt vatten och låt fläskfilén bräsera under lock tills den nått 65 grader i innertemperatur. 500-600 g fläskfilé