Ställ grytan genast ner den i kallt vatten så att kokningen stannar upp. Annika´s kalla wasabisås. 1 kg svensk fläskfilé, typ 2 stycken. 1 kg svensk fläskfilé, typ 2 stycken Marinad
2 fläskfiléer à ca 450 g. 2 fläskfiléer à ca 450 g Smör till stekning Salt Svartpeppar 2 dl vitt vin 2 dl vatten 5-6 lagerblad 3 msk färsk timjan eller 1/2 msk torkad Ev flytande citron
Till det åt vi, fläskfilé som hade fått marinera både i kall och varm marinad. Nästa steg blev att, filén och den kalla marinaden åkte ner i en gjutjärnsgryta, och fick koka där på svag värme,
Låt fläskfiléerna ligga framme i rumstemperatur en stund innan tillagning. Linda in de heta filéerna i ugnsfolie och låt dem svalna under tiden du rör ihop dressingen (fläskfilén lagas färdigt i folien och blir mycket mör och saftig)
På buffébordet till studenten fanns också fläskfilé, pastasallad och goda ostar. Ett tips på en god kall kyckling som görs kvällen innan den ska serveras, perfekt till buffébordet
Låt fläskfilénkallna. Salta och peppra och bryn fläskfilén runt om i smör i en het stekpanna. dl kallt vatten och låt fläskfilén bräsera under lock tills den nått 65 grader i innertemperatur. 500-600 g fläskfilé