Frallor surdeg recept

Frallor

Frallor

Fruktbröd av surdeg. Att få hembakta frallor till frukost är nog det lyxigaste jag vet. Varje gång jag bakar frukostfrallor tänker jag att det här borde man ju ta mig tusan göra varje helg – så enkelt och så grymt gott
Till frallans försvar

Till frallans försvar

Som att baka frallorna på en blandning av Saltåkvarns stenmalda vete och dinkel. Samt att bara äta en, säger en fralla till frukosten (och inga fler under dagen)  och avsluta med en skiva hembakt rågbröd på surdeg
Frallor med Manitoba Cream

Frallor med Manitoba Cream

Trilla dessa till runda, släta frallor. Pensla frallorna med ägg och strö över vallmofrön. Rör ut jästen i vattnet och blanda ner alla ingredienser utom saltet
Nyttiga frallor

Nyttiga frallor

Gårdagens frukost blev nybakta frallor, oförskämt enkla att göra och smakade riktigt gott till en stor kopp kaffe
Frallor med hirs och fibrex

Frallor med hirs och fibrex

Småbröd är populära så jag utgick från ett tidigare recept – Glutenfria surdegsbröd/frallor. I går kväll matade jag surdegen så att den skulle vara redo att användas
Surdegens vår

Surdegens vår

Det hela resulterade i finfina frallor, sega och med härligt inkråm. I mitt fall innebär det att jag till familjens förtjusning har väckt liv i surdegen och fått till lite bakning
Fluffiga frallor bakade med fördeg

Fluffiga frallor bakade med fördeg

Då blir man extra glad när man hittar ett recept som går tvärtemot det, utan att för den delen behöva använda surdeg eller något annat som man kanske inte har hemma
Grova rågfrallor med surdeg

Grova rågfrallor med surdeg

Härligt mättande rågfrallor som man kan jäsa i kylen under natten för att få nybakade frallor till frukost, min absoluta favorit när det gäller frallor
Frukostfrallor med surdeg

Frukostfrallor med surdeg

Behöver fylla på förrådet med frukostbröd och gjorde därför lite grova frallor, älskar att ha nötter och frön i bröd och denna gång blandade jag ner lite solrosfrön,linfrön och pumpafrön, givetvis kan man byta ut dessa mot andra frön eller nötter
Riktigt goda frallor – utan vete, mjölk, soja och ägg

Riktigt goda frallor – utan vete, mjölk, soja och ägg

Utöver att frallorna var supergoda så var de ruggigt enkla att göra. Och mitt i alltihop dog min surdeg som levt troget i nästan 2 år. Lägg frallorna på bakpappersklädd plåt och ställ att jäsa i ca 25-30 minuter, under bakduk
Lätt rågbröd med surdeg

Lätt rågbröd med surdeg

De mesta grova frallor som du köper är det alltid bara en liten del av innehållet som är grovt mjöl. Nä nog pratat om det och i stället till ett gott surdegsbröd
Frukostfrallor med surdeg

Frukostfrallor med surdeg

Det är ännu trevligare när arbetskamraterna visar sig ha en burk surdeg i sin kyl. Jag har länge tänkt att jag skulle prova att baka eget surdegsbröd
Manitouba cream frallor med jäst!

Manitouba cream frallor med jäst!

Jag hade en kort period som surdegsbagare. Dom frallorna blev en flopp kan man säga. Jag köpte sånt där lyxmjöl "Manitouba Cream" till min surdeg
Underbart goda vete-, gluten- och mjölkfria frallor

Underbart goda vete-, gluten- och mjölkfria frallor

Så har ni redan en naturligt glutenfri surdeg i gång – mata den – och baka sedan de här frallorna. Och har du ingen surdegsgrund – sätt en så kan du sedan alltid baka gott vete- och glutenfritt bröd
Surdegsfrallor med färdig surdeg

Surdegsfrallor med färdig surdeg

Jag har många gånger tänkt att jag ska baka surdegsfrallor och surdegsbröd, men har inte riktigt kommit till skott
Surdegsfrallor på Kronjäst vetesurdeg

Surdegsfrallor på Kronjäst vetesurdeg

Det blev goda frallor, lite syrliga, men inte lika syrliga som rågsurdegsbaugetterna, bakade de på en baksten vilket gör att de får en liten frasigare yta, reste sig fint i ugnen och var mjuka och saftiga inuti, ja mycket goda men jag föredrar dock min egna hemmagjorda surdeg
Bästa småbröden – gluten- och mjölkfria

Bästa småbröden – gluten- och mjölkfria

Goda frallor – utan krusiduller. Surdeg är nästan ett måste för att lyckas med brödbaket tycker jag. Och så vet ni som följer bloggen att frallor eller småbröd är det som jag grejar mest med – enkelt att ha i frysen