Du behöver inte rensa bären. Du behöver inte rensa bären. Rödvinbärsgelé. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Först ut denna gång är den ljuvligaste citroncheesecake ni kan tänka er, och receptet hittade jag hos Charlotta på Matrepubliken, och det var hennes kompis Edith som bidrog med receptet
Rör så det inte blir "grynigt". Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljfrön och stången i en kastrull tillsammans med grädden och gelésocker multi
Hur mycket vi än försöker att bryta ner, ta en sak i taget så känns det intesom om det räcker. Därtill håller huset på att piffas upp så en liten renovering pågår samtidigt som vi är här nere och försöker hålla koll detta, planera flytt mm mm
Ställ in i kylen och när gelen stelnat är kakan klar detta tar någon timme i kylen. men man kan byta ut denna med den saft du önskar med eller utan socker beroende på om du äter sockerfritt eller inte
Ni vet sådana dagar och tillfällen när det inte vill som man själv vill eller hade tänkt sig. Måste ha varit värmeslag och att inget annat fungerade som det skulle med denna tårta
Skrapa ner innehållet i passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Krossa kexen fint. Smält fettet, blanda det med kexsmulorna och tryck ut i botten på en rund form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter)