Häll upp moussen i glas och dekorera med dillolja, sikrom och räkor. Västerbottensruta med lax, räkor och rom8 port200 g riven västerbottensost1 rulle kyld smördeg (250 g)3 ägg2 dl crème fraiche1 stor rödlök1,5 dl gräddfilsikrom16 skivor rökt eller gravad lax1 påse räkorsalt och peppardillvippor till garneringSätt ugnen på 225°C. Avocadomousse med dillolja, sikrom och räkor4 portAvocadomousse. sikrom räkor2 skivor rostat brödcrispsalladBlanda dill med olivolja och smaka av med flingsalt. Gravad oxfilé med nobissås och sparris450 g hel oxfilé som varit fryst1 msk salt1 msk socker1 tsk svartpeppar2 msk timjanNobissås. sikromrödlökräkorev dillKoka blomkålet i vatten med buljongtärningen i 5-10 minuter
1100 g löjrom eller sikrom. 180 g rökt/gravat reninnanlår. 14 skivor Norskt Lantbröd 20 g smör 200 g crème fraiche 1 msk pepparrot på tub 2 krm salt 0,5 tsk vitpeppar, malen 1 dl färsk dill, finhackad 100 g löjrom eller sikrom 500 g räkor med skal 80 g rökt/gravat reninnanlår 1 stjälk salladslök, finhackadSkär bort kanterna på brödet och stek i smöret i en ”grillpanna” tills de är gyllenbruna på båda sidor
En liten klick sikrom är gott till. 150 gr Gravad Lax. GLAD PÅSK 150 gr Gravad Lax. Snabbfixat tilltugg. Den här laxmoussen har jag använt på många bufféer och som förrätt under mina 18 år på olika krogar
Lägg den gravade siken ovanpå avokadon och bred sedan ut philadelphiaosten över siken, sen rom ovanpå det och så strör man ut rödlöken över alltihop och kryddar med lite med några drag på pepparkvarnen och dill efter behag
Klicka i kalles kaviar, stenbitsrom (löj eller sikrom) och rör om ordentligt. klicka på lite av stenbitsromen (löj eller sikromen) som är kvar i burken på laxrullarna
2 skivor gravad lax. 2 msk löjrom, sikrom eller stenbitsrom. 2 skivor gravad lax. En av de bästa sakerna med att äta sillbord vid våra högtider är alla goda tillbehör man kan laga till