Här kommer ett kanonrecept på Laxmedbulgursallad. De hade ett jättefint valborgsfirande vid Tannefors slussar här i Linköping så jag, killen och svärföräldrarna började kvällen med att grilla och gick sedan ner till slussarna eftersom det bara är ett stenkast bort, för att kika på brasan
kallrökt lax, salladsmix, en burk apetina och en ask körsbärstomater. De kalorierna sparar åtminstone jag hellre till efterrätt på kvällen, eller en fika med en kompis efter jobbet, eller
Grillade kycklingben medbulgursallad. Laxmed wasabikräm och squashspirelli. Svamp som fått marinerats en stund och sedan blandas med krispig ruccolasallad och ärtskott
Vänd laxbitarna i en blandning av citron och olivolja. Krydda med salt och peppar. Blanda bulgurn med tomatbitarna, avokadon, rödlöken, dillen och citronskalet
Han uppfann denna bulgursallad som jag måste säga är extremt god. Vi har gjort den 2 ggr redan och både haft lax och grillad karré till, men jag skulle gissa att det funkar lika bra med vilket annat kött som helst
Jag tror på att välja en basrätt – såsom kyckling, kött eller fisk (jag föredrar lax till bufféer) och sedan bygga på med lättlagade matigare sallader, grönsaker, grönsallad och/eller tomatsallad, kanske en paj om man vill ha extra matigt och mycket och någon god sås/röra till