Hjortronsylten för sötma och de kalla. Varm brieost i tunnbrödstrut. hjortronsylt. Tunnbrödstruten var varm och lite knaprig, brieosten krämig, varm och lite rinnande
Med lite hjortronsylt till är det sedan inte alls jobbigt att vänta på sidfläsket. Vill man ha lagamatmat, medan lagamatmaten lagas, kan det vara en bra idé att under ca 20 minuter ställa in en tallrik med brieost i röken
( längst fram ligger krustader m brieost som micrats en pyttestund o toppats med hjortronsylt). ( längst fram ligger krustader m brieost som micrats en pyttestund o toppats med hjortronsylt)
hjortronsylt. brieost. Relaterade hjortronsylt. brieost. Jag gjorde ringar av rostbröd med hjälp av ett glas ( funkar även med lantbröd, men då gjorde jag inte ringar), på med brieost och lägg på en plåt in i ugnen på ca 200 grader tills osten är mjuk
Som avslutning värmde vi brieost som serverades med nykokt hjortronsylt… Finer inga ord…. Denna glaze ringlade vi över det grillade köttet direkt på tallriken… Precis lika gott till grönsaker som kött och champinjoner och lite på brödet och lite på hjortronen och… Lite brieosten också… Åhh gud så gott
Blanda i hjortronsylten och smaka av med salt & peppar. Ta bort det vita skalet på brieosten. Smörgås med gravad lax och hjortronsås4 bitar mjukt tunnbröd2 dl creme fraiche1/2 dl hjortronsylt2 krm salt1 krm vitpeppar2 msk hackad gräslök8 skivor gravad lax100 g machesalladhjortron att garnera medKlipp eller skär tunnbröden i 6 bitar vardera