Förbered mandlarna om man saknar mandelmjöl. Börja med att skålla mandeln. Koka upp 4-5 dl vatten i en liten kastrull och häll i 200 gram mandel och koka i 2-3 min
Macarons och jag har inte alltid varit vänner och jag har testar många olika recept för att sedan hitta detta recept som enligt mig är så ultimat det bara kan bli
Och inte ska jag läskas längre, utan här kommer receptet. Men denna gång blev det klassiska chokladmacarons, då jag verkligen älskar choklad så var dessa verkligen inte fel
Receptet hittade jag på alltommat. Igår var min sista dag på jobbet. Efter mer än nio år på samma ställe, tackade jag för mig och traskade därifrån med en stor fin blomma och en massa vemod i hjärtat
Recept på macaronerna har jag tagit från Mia Öhrn och det hittar du här - Mia Öhrns Hallonmacarons. På den stora festen nästa år så skulle jag gärna vilja bjuda på ett hav av makkisar i alla möjliga smakkombinationer - tänk er chokladmacarons med fluffig vit citronfyllning eller hallonmacarons med hallonfyllning, lakritsmacaroner där fyllningen är en nästan svart mörkchokladganasch med lakritspulver, bittermandelmacarons med xantésmörkräm
Det var lite av en chansning alltihop, jag visste inte om receptet skulle lyckas något vidare och inte heller om macaronsen skulle få för lite eller för mycket chokladsmak
Här är ett jättebra recept på chokladmacarons och det är väldigt enkelt att lyckas med. Det är inte alls svåra att lyckas med sålänge man följer receptet steg för steg och inte är för snabb när man ska skjutsa in dom i ugnen
Så i receptet här nedan har jag minskat på mandelmjölet istället. Jag tog med mig chokladmacarons och lavendelmacarons till jobbet för avskedsfika eftersom jag åker till London för att läsa min master
Då skållade och malde jag mandeln först och följde ett lite mer komplicerat recept. Valde ett enklare recept från Mia Öhrn denna gången till själva bottnarna och så använde jag Risentas nya mandelmjöl, vilket minskar mängden arbete betydligt
Receptet hittade jag på Linneas skafferi och här kommer det. Jag har sett många bloggare pröva på att göra macarons (som jag väljer att kalla dem) och varje gång har jag blivit sååå sugen på att pröva dem
Jag har spritsa en chokladkräm i mitten av macaronsen receptet på den kommer nedan. Chokladmacarons 150 grader ca 12 minÄggvita 100 grSocker 25 grCitronjuice 1/2 tskVispa dessa till en fin maräng