Vi har en omvandlingstabell för temperaturer som du kan läsa för att få fram rätt temperatur. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke
Vi har en omvandlingstabell för temperaturer som du kan läsa för mer information. Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke
Om ni inte har en hushållsvåg finns det säkert omvandlingstabeller att googla på. 2½ hg smör5 hg socker1 ägg1 kkp grädde½ kkp sirap1 tsk kanel1 tsk nejlikor3msk ingefära6½ hg vetemjöl1 msk bikarbonatRör smör och socker, därefter ägget, grädden, sirap, ingefära, kanel, nejlikor och sist vetemjöl blandat med bikarbonat
I en separat bunke kan du blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt. 2 stora ägg100 gram smör2dl mjölk2 tsk bakpulver1 krm vaniljessens eller 1 tsk vaniljsocker4 dl mjöl1,5 dl sockerLite rivet citronskalNypa salt200 gram hackade jordgubbarInstruktionerBörja med att starta ugnen på 175 grader om du har varmluft annars kan du använda vår omvandlingstabell för temperaturer för varmluftsugn och vanlig ugn
vetemjöl, bakpulver och salt. 2 stora ägg100 gram smör2dl mjölk2 tsk bakpulver1 krm vaniljessens eller 1 tsk vaniljsocker4 dl mjöl1,5 dl sockerNypa salt1 paket OreosInstruktionerStarta ugnen på 175 grader om du har varmluft annars kan du använda vår omvandlingstabell för varmluftsugn
Omvandlingstabell. Omvandlingstabell. Bovetemjöl 50 g 7 g. Vetemjöl 60 g 9 g. Vetemjöl special 60 g 9 g. Jag har alltid bakat efter recepten med volymangivelser såsom dl
ses omvandlingstabell. Jag hade helt ärligt hoppas på lite mer valnöttssmak i brödet och kommer nog att göra ett nytt bak lite längre där jag använder vanligt vetemjöl istället för för vetemjöl special och går jag tillbaka till att blanda in nötterna i degen (istället för att vika) för att se om det ger mer valnöttsmak
ses omvandlingstabell. Tror att Mormor använde hälften Rågsikt och hälften Vetemjöl men jag har här valt att ha lite större andel Rågsikt i min version
ses omvandlingstabell. ses omvandlingstabell. 850 g Vetemjöl. 850 g Vetemjöl. Husets ljusa må vara ett trevligt ljust vetesurdegsbröd som är relativt lätt att lyckas med men man måste ju ha lite variation
Har ingen omvandlingstabell för er med mindre kök alternativt smutsigare spis. 500 g kall mjölk25 g jäst50 g smaklös olja, typ rapsolja150 g rågsikt650 g vetemjöl special100 g socker5 g saltSedan kommer det svåra, arbetsbeskrivningen. 650 g vetemjöl special