Potatispure med fänkål recept

Limebräserad fänkål på potatispuré

Limebräserad fänkål på potatispuré

Smaka av med salt och peppar. Ansa och dela fänkålen. Krydda med salt och peppar. Lägg upp potatispurén och lägg fänkålen ovanpå
Halstrad rimmad torsk serveras med ljummen sallad på hummer, blomkål och tryffel samt potatispuré

Halstrad rimmad torsk serveras med ljummen sallad på hummer, blomkål och tryffel samt potatispuré

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fänkålsskum 1 st Schalottenlök(ar) , finskuren 0,5 st fänkål , strimlat 2 dl grädde 6 cl Pernod 1 odefinierad smör 3 dl kycklingbuljong , blandat med vatten Ljummen sallad 2 st sticklök(ar) , skurna i slantar 50 gram shiitakesvamp 1 odefinierad olivolja 0,5 huvud blomkål 1 st hummer , kokt 2 kvist(ar) dill , plockade 1 odefinierad tryffelolja 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Potatispuré 1,5 dl mjölk 2 st vitlöksklyfta(or) , rivna 500 gram potatis(ar) , skalad 0,5 st citron(er) , skalet 100 gram smör 2 kvist(ar) bladpersilja , finskuret 1 odefinierad socker Rimmad torskrygg 2 l vatten 1 dl socker 4 st gråsejfilé(er) , rygg, finskuren 1 dl salt Köp receptet
Fiskbullar deluxe

Fiskbullar deluxe

Dessa quenell-liknande härligheter kan varmt rekommenderas och tillsammans medfänkålssåsen så får man en mustig historia med härlig konsistens
Torskrygg med ugnsrostad spetskål

Torskrygg med ugnsrostad spetskål

Strö över fläsket och servera med sås, potatispuré och lite picklad fänkål. Servera med potatispuré. Lägg på en plåt med bakplåtspapper
3 x Oxe

3 x Oxe

Putsa oxfilén ordentligt, krossa grönpeppar och fänkål i en mortel blanda med de övriga ingredienserna

Äleby Gård 31 oktober 2017

Lingonmarinarat vildandbröst med blomkålscrème, fänkålscrudité, syltad trumpetsvamp och friterad rotsaksjulienne

Olympisk lunch

JORDÄRTSKOCKSOPPAmed räkor, kålrot och jordärtskocka vända i räkolja och dill fylld med getost, bakad pumpa och hjortronkvarg,RÖDBETA OCH MATKORNBOLLgarnerad med mylta och ärtskottSTRÖMMINGgräddfil- och senapsmarinerad med potatispuré, sallad på gurka, fänkål och äpple, raspad pepparrot, rårörda lingon och brynt smörRENSTEKspäck- och örtbakad med kantarellfylld rulle på vita rotfrukter, palsternacka, persiljerot, selleri och potatis rullad i nötgremolataVästerbottenostfras, messmörssås och picklad rödlökCHOKLADMOUSSEmed mörk choklad, varvad med havtorn och marinerade päron,valnötscrunch och lakritscrisp
En klassiker - Boeuf Bourguignon

En klassiker - Boeuf Bourguignon

Smaka av med råsocker, och red med ev. Skala morötterna, och ansa fänkålen och skär i mindre bitar. Garnera med hackad persilja
Kockduellen - 5 rätters

Kockduellen - 5 rätters

Skär upp filéerna, häll upp en spegel sås, montera medpotatispure, stekta kantareller, brysselkål, gelé och toppa med den friterade sellerin
Veckans höjdpunkt: Friterad banan med glass

Veckans höjdpunkt: Friterad banan med glass

En fet Bjärekyckling stektes i ugnen vilandes på skivor av citron, insmord med smör och salvia och omgiven av hela vitlökar, morötter, fänkål och steklökar, badandes i vitt vin