Rostasfilé steka recept

Helstekt rostasfilé med blomkålspuré

Helstekt rostasfilé med blomkålspuré

Jag hittade en riktigt fin bit närproducerad rostasfilé från Lövsta Kött som jag inte kunde motstå. ca 1 kg rostasfilésalt, svartpepparsmör/olja att bryna i1 blomkålshuvud, ca 500 g2 vitlöksklyftor½ msk buljongpulver½ - 3/4 dl valfri grädde1 krm malda citronskal1 tsk smulad, torkad timjansalt, svartpepparBind upp rostasfilén så att den får en jämn och fin form. ca 1 kg rostasfilésalt, svartpepparsmör/olja att bryna i1 blomkålshuvud, ca 500 g
Stekt rostas med aromsmör

Stekt rostas med aromsmör

500 g rostasfilé. Lägg mjukt smör och äggula i en bunke. Riv vitlöken och finhacka löken, kapris, grönpeppar och sardellfilén
Krämig potatisgratäng

Krämig potatisgratäng

Elin önskade lördagsmiddagen förra helgen och då ville hon ha Rostasfilé, potatisgratäng och min enkla bea

Galbi gui - marinerade spett

Foto Ulrika Pousette 1 kg rostasfilé , eller annat mellanmört nötkött. Egentligen lagas denna koreanska rätt på nötköttets motsvarighet till revbensspjäll

Stekt rostas med aromsmör

ca 500 g rostasfilé. 1.  Lägg mjukt smör och äggula i en bunke. Riv vitlöken och finhacka löken, kapris, grönpeppar och sardellfilén

Helgrillad rostasfilé

Grilla rostasfilén över indirekt värme (under lock) i cirka 25 minuter. Har du inte möjlighet till indirekt grillning kan du ge köttet färg på grillen och steka klart det i ugnen på 175 grader

Entrecôte med rostat vitlökssmör

Att steka en bit gott kött och servera det med ett härligt smör som detta är ett oerhört enkelt sätt att få till en festlig middag, vare sig det är med eller utan gäster

Pasta med biff i tryfflig sås

Den här rätten gjorde jag en kväll när vi fick för ont om tid för att steka det goda köttet jag köpt och göra alla tillbehör som klyftpotatis, morötter, vaxbönor och kryddsmör

Sussies oxfilé med täcke

Smör att steka i. Börja med klyftpotatisen. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj potatisen, men behåll skalen på

Entrecôte & ljuvligt smör

entrecôte, utskuren biff, oxfilé, rostasfilé. Ganska ofta på fredagarna eller söndagkvällen tycker jag om att bara äta en god bit kött, stekt i all hast – kryddat med bara peppar och salt och kanske någon örtkrydda