Tillsätt grädden och krydda efter smak med soya, köttbuljong, salt och peppar. 1/2 köttbuljong. Rosta i ugnen på grilleffekt 225-250 grader i ca 15 min. Krydda köttet med salt och peppar och stek ca 2-3 min på varje sida. 1/2 gullök 3 morötter 3 palsternackor 1/2 köttbuljong några droppar soya
Rotsaker som rostas i ugnen får en fantastisk smak – både mild och koncentrerad. Toppa med chèvre och örtkryddor, så har du ett läckert tillbehör till en köttbit eller en alldeles utmärkt rätt för en dag mitt i veckan
Under tiden fjällrödingen står i ugnen gör vi vitvinssås och potatis. Köttet bör vara rosarött, även om jag själv inte har något emot när det är lite mörkare rosa längst in mot ryggbenet
Idag blev det ugnsbakaderotsaker till lunch, väldigt enkelt och gott. Vi åt den som ensamrätt, men passar utmärkt som tillbehör till kött eller kyckling
Då kom jag att tänka på den gamla husmans-rätten Kokt kött med pepparrotssås. Halva köket var fyllt med rotsaker, men vad skulle det bli för middag av alla de påsarna
Putsa fläskkarrén och späcka köttet med hälften av katrinplommonen. Lägg din späckade fläskkarré i en ugnsform med den feta sidan upp och stick in en stektermometer där det är som tjockast
Skär ett snitt med vass kniv och kontrollera att köttet är vitt, och köttsaften är klar. Lägg in en bit aluminiumfolie i ugnens botten för att samla upp vätskan
Medan köttet steker vispar du ihop såsen. Servera med rotsaker & sallad. 0,5 msk oxfond eller 1/2 köttbuljongtärning. Laga i ugn i ca 25 min. 0,5 msk oxfond eller 1/2 köttbuljongtärning 1 tsk salvia