en bit rotselleri. Pasta bolognese är en omtyckt klassiker. Skala och riv morötter och rotselleri på den grova sidan av rivjärnet eller med matberedarens rivskiva
1 bitar rotselleri. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna morot och selleri små tärningar. Fräs lök, vitlök, morot och selleri i en gryta med olja
Hacka löken, pressa vitlöken och riv morot och rotselleri. 1 bit rotselleri (lika stor som moroten). Blanda snabbt ihop ingredienserna till degen och låt ligga i kylskåpet minst 30 minuter
Eller Spaghetti Bolognese om man vill det. Finns ju hur många recept som helst men läste någonstans att en klassisk Bolognese från staden Bologna ska innehålla buljong, morot och selleri
Riv morötterna och rotsellerin grovt. Stek lök, vitlök, morötter, rotselleri och färs på medelvärme i smör eller olja i stekpanna i ca 5 minuter. 100 g rotselleri
Skala och riv palsternacka, rotselleri och moroten. Den innehåller ju en del rotfrukter, men det är nästan ett måste för att få en fyllig och god bolognese