Rotselleri pure recept

Pilgrimsmusslor Med Puré På Rotselleri & Brynt Smör

Selleripuré1/2 rotselleri1,5 dl vispgrädde1 klick smörSaltSvartpeppar. 1/2 rotselleri. Något som verkligen har fastnat efter att ha sett för många avsnitt av brittiska Masterchef är följande
Hjortfilé, rotselleri & purjolök

Hjortfilé, rotselleri & purjolök

Här får den sällskap av grädd- och vinstuvad purjolök, en fluffigt krämig mousse på rotselleri, lättpicklad schalottenlök, långsamrostade tomater och en madeirasky
Baconlindad köttfärslimpa med salviasås och puré

Baconlindad köttfärslimpa med salviasås och puré

1Salviasås1 kruka salvia, plockad, stjälkarna för sig och bladen strimlade 2 bananschalottenlökar 1 klyfta vitlök, skivad 3 msk dijonsenap 3 dl oxfond, utspädd 2 dl grädde salt peppar 1 rotselleri, skalad och skuren i grova bitar 2 dl grädde 2 dl mjölk 50 g smör salt peppar

Nyttig soppa med blomkål och kokosmjölk

 Skala morötter, rotselleri och palsternacka och tärna i små bitar. 1 bit rotselleri. 1 bit rotselleri. Nyttig soppa med blomkål och kokosmjölk är väldigt god och värmande
Oxfilé med potatis- och jordärtskockspuré

Oxfilé med potatis- och jordärtskockspuré

SkySkala lök, vitlök, morötter och rotselleri. KöttPutsa filén från hinnor. Sätt ugnen på 100 grader. Hacka örterna och rulla köttet i dem samt rikligt med salt och peppar
Älggryta med trattkantareller

Älggryta med trattkantareller

Bryn köttet i olja, tillsätt lök, morötter och rotselleri och låt det få färg. Tillsätt pressad vitlök och pure och fräs nån minut
Torskrygg med rotselleripuré och skummad vitvinssås

Torskrygg med rotselleripuré och skummad vitvinssås

Skala och dela potatis och rotselleri. 450 g rotselleri. Börja sedan med att koka rotsellerin och när den kokat 5 minuter lägg då ner potatisen och koka allt i ungefär 20 minuter. 450 g rotselleri
Röding med vitvinssås och rotselleripuré

Röding med vitvinssås och rotselleripuré

Rotselleripuré. Koka rotsellerin mjuk i lättsaltat vatten. Lägg rotselleripuré i botten på tallriken. 400 g rotselleri, skalad och tärnad. Rotselleripuré400 g rotselleri, skalad och tärnad 1 dl crème fraiche 4 msk smör 2 msk äppelcidervinäger
Nyår 2012 – förrätt II

Nyår 2012 – förrätt II

De serverades med tryfflad rotselleripuré, äpplekaramell och syrliga äpplestavar. Rotselleripurén kan förberedas och värmas upp till servering, liksom äpplekaramellen
Hjortfilé med kantarellrisotto, grönkålspuré & rödvinssky

Hjortfilé med kantarellrisotto, grönkålspuré & rödvinssky

1 bit rotselleri, skalad och fint tärnad eller hackad. 1 bit rotselleri. Här får det delikata hjortköttet gott sällskap av en krämig höstsmakande kantarellrisotto, en kräm på nyttig och vacker grönkål samt en intensiv liten rödvinsreduktion
Timjankryddad kotlett med rödvinssås och palsternackspuré

Timjankryddad kotlett med rödvinssås och palsternackspuré

Skala och tärna rotselleri och morot. Fräs rotselleri, morot och tomatpuré i en kastrull med 2 msk smör, ca 5 minuter. 100 g rotselleri. 1 st schalottenlök 1 st morot 100 g rotselleri smör + 2 msk 1 msk tomatpuré 4 dl rött vin 2 msk kalvfond 1 dl vatten 1
Inbakad oxfilé

Inbakad oxfilé

Skala rotselleri och potatis och skär i mindre bitar, koka i buljong. Servera med en klick rotselleripuré och grönsaker