Låt saltlaken svalna tills den blir kall. Lägg skinkan i saltlaken. Lite annorlunda kryddning i saltlaken och lite högre temperatur, 68-70. Jag gjorde 6 liter 9-procentig saltlake. Sjud i ungefär 10 minuter. Smaka vattnet efter 10 minuter
Klart minus är skagenröran som är gjord på räkor i saltlake. Toast Skagen en klassisk svensk förrätt som kom till på 50-talet av Tore Wretman och faktiskt en av de vanligaste förrätterna som serveras har jag hört
Ta upp köttet från saltlaken och lägg med svålen nedåt på en skärbräda. Saltlake3½ l vatten3 dl salt½ dl strösockerKoka upp alla ingredienser, skumma och låt det kallna. Till kokningen av köttet10 kryddpepparkorn / liter vatten10 vitpepparkorn / liter vatten1-2 msk strösocker1 skivad morot1 halverad gul lök utan skal2-3 msk ättiksspritLägg rullen i en gryta, mät upp vatten i ett litermått och slå på så mycket vatten så rullen täcks. 10 kryddpepparkorn. 10 vitpepparkorn
2 burkar omogen Jackfruit i saltlake á 540 g. Smaka av med salt och peppar och blanda med mer bbq sås och grilla därefter i 5-10 minuter till så den får lite mer färg och konsistens. 2 burkar omogen Jackfruit i saltlake á
Saltlake. På morgonen häller du bort saltlaken och sköljer kålen noga under rinnande vatten. 10 cm purjolök eller 5-6 st vårlökar. 10 cm purjolök eller
Det finns vinblad i saltlake på burk, vakuumförpackade eller djupfrysta. 8-10 portioner dolma. Det är tyvärr sällan man hittar en förpackning där alla vinblad är helt perfekta, 10-30% av bladen brukar vara dåliga. Grönsaker, Grytor, Irakiskt, VegetarisktWith 0 comments 07/12/201607/12/2016 8-10 portioner dolma
Sardeller, urtagna och utan huvud skiktas i lager i trätunnor som sedan fylls på med saltlake. Friterad ansjovis – ett eftermiddagssnack med rejäl sälta
Tryck med handen för att få ut bubblor och så att saltlaken stiger över grönsakerna. 10. 1. Skär kinakålen i fyra delar på längden och skär bort rotpartiet