Julen, julen, julen är kommen ... blev lagt i en saltlake och lagrades antingen i rökbastun eller i matboden,. Man åt bland annat inlagd strömming, gravad sik och lax och kålrots- Christians mat och minnen, samlade recept
Torrsaltad sik Rensa siken och gör en saltlake. koka upp saltlaken så att saltet löses. Lägg siken i ett kärl , täck över den med Matklubben.nu
Torrsaltad Sik Rensa siken och gör en saltlake. koka upp saltlaken så att saltet löses. Lägg siken i ett kärl , täck över den med Matklubben.nu
Så åt vi - ur Stora Boken om Livet Förr Olaus Magnus berättar från 1500-talets Sverige att man torkade gädda, gös, braxen, lake och sik. Under 1800-talet övergick man sedan alltmer till att låta köttet ligga kvar i saltlaken tills det skulle användas, men då gick det också åt mera salt Mat-adoran
Halstrad löja Doppa den i saltlaken en stund. en uppmaning använd ej vitpeppar till sik eller ädelfisk Löja eller sikMatklubben.nu