Chicken Fried Steak (eller Country Fried Steak) i USA, Cotoletta alla Milanese i Italien, Tonkatsu i Japan, Kotleta i Ryssland eller Wienerschnitzel lite överallt
Sonen önskade schnitzel som födelsedagsmiddag. Men eftersom köttet räckte till mer passade jag på att skiva köttet i tunna skivor och göra rullader av dem
Scaloppine al limone är kalvschitzel som piggats upp av både citron och vermouth. Det är gott, smakrikt och har kvar lite av de pigga syrorna från citronen
Ljuset i hallfönstret var tänt, belysningen dimrad och köksfläkten avslagen. Wienerschnitzel görs på utbankat kalvinnanlår som dubbelpaneras och serveras med ärtor, citron, kapris samt sardeller
Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. 600 g skivat innanlårav fläsk eller kalv. Lägg en skiva kött mellan två lager plastfilm och banka ut det med handen eller ett platt tungt föremål, till exempel undersidan påen kastrull
Scaloppine al limone är kalvschitzel som piggats upp av både citron och vermouth. Det är gott, smakrikt och har kvar lite av de pigga syrorna från citronen