Stuvningen gör du av rensade kantarellerilitemindrebitar som steks ismör med finhackad gul lök. Slänger in en påminnelse om att intemissa en så enkel sak som en kantarellmacka
Sommarens skörd av kantareller började redan i slutet av juni. Smör att steka i. De första jag plockar hamnar på varma mackor, den andra omgången i en svampsoppa och sedan påpizza eller paj tillsammans med getost
På sommaren är det klart kantareller som gäller men eftersom jag intesitterinne med någon sådan skatt i frysen blir det champinjoner under vinterhalvåret
Resultatet blev en fullpackad skapelse med smörstekt* bröd, smörstektakantareller, syrlig surkålsmajonnäs, saltig och rökig tofu, frisk rödlök och färska örter
champinjoner, kantareller eller vad man tycker bäst om. Jägarsmörgås, en mycket matigmacka, är en typiskfinländsk maträtt som återfinnspå menyn på mången restaurang
Vi kom oss äntligen för att ta oss ut i svampskogen och en sak kan man vara säker på och det är att det måste vara gott om svamp i år för även vi har hittat både vanliga gula och trattkantareller