Ja det brukar ju kallas så lite skämtsamt. Här hemma älskar vi tacos och äter det lite då och då. Vi åt det bland annat i kväll när vi passade på att fira årets nationaldag en dag tidigare eftersom alla inte är hemma här imorgon på den riktiga nationaldagen
Pizza är ju nästintill vår nationalrätt, strax efter sill och potatis. En efterrätt som på sätt och vis representerar det Sverige vi lever i idag, en härlig mix av svensk och utländska kulturer
Jag tänker på alla egendomliga pizzor som, för så vitt jag vet, bara finns i Sverige. Det är märkligt att det inte ännu dykt upp en "thaipizza" med tanke på hur populärt det blivit med thaimat i Sverige
Lamm är nåt vi äter alldeles för lite av i Sverige, tycker jag. Jag är mer förtjust i lammrätter med smaker från Medelhavet, men jag äter gärna den Norska nationalrätten ibland
För Jenny symboliserar namnet temat på restaurangen som är rötterna i de koreanska smakerna med lokala råvaror från Sverige, och så klart hennes mathistoria med rötter i Korea och uppväxten här i Sverige
Pasta bolognese är ju en klassisk rätt som näst intill blivit en nationalrätt i Sverige och den görs troligen 99% av gångerna på en blandfärs från någon av våra större matkedjor
Den svenska ‘nationalrätten’ sill är varken kokt, stekt eller fryst. Minst 60C under minst 1 minut säger man i Sverige, det gäller vid kokning eller stekning
Kanske borde man ätit något riktigt svenskt som sill och nypotatis, dagen till ära, men eftersom Sverige inte levererar vädermässigt drömde vi oss bort till sydligare breddgrader istället