Svt 1 se gokvall recept recept

Mer från SVT recept

Mer från SVT recept

Gör bearnaisesås medan potatisen kokar (se relaterat recept). Skala potatisen, skär i bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten
Sagolik lökpaj med ädelost

Sagolik lökpaj med ädelost

Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i matberedare. Blanda samtliga ingredienser till sallad just innan servering
Världens godaste kycklingsallad

Världens godaste kycklingsallad

Gör kyckling (seseparatrecept) och krutonger (nedan), eller köp färdigt. Ringla lite dressing över, servera resten vid sidan
Klassiska wallenbergare

Klassiska wallenbergare

Se till att alla ingredienser är riktigt kalla. Rör färsen med salt och peppar. Tillsätt grädden lite i taget och sedan äggulorna
Mazarinkaka med choklad

Mazarinkaka med choklad

Häll glasyren över kakan och garnera med godis eller strössel om du vill. Glasyren i receptet blir chokladfärgad
Hela Sveriges smörgåstårta

Hela Sveriges smörgåstårta

Blanda med senap och en fjärdedel av ostkrämen. 1färskost naturell. 1crème fraiche. 1salt. 1vitpeppar. 1ostkräm. 1skinka. 1inlagd gurka. 1äpple. 1purjolök. 1ostkräm. 1hårdkokta ägg. 1hackad persilja (fryst går bra). 1senap (valfri sort). 1ost. 1cocktailtomater. 1gurka. 1hårdkokta ägg, klyftade. 11 kruka sallad eller 2 dl krossade ostkrokar (valfritt)Ostkräm. 1. Spara 1/4 till täcke, ställ i kyl
Ryttarkaka

Ryttarkaka

Större bitar går bra att servera som dessert med bär och glass. Chokladbotten1. Tillsätt resterande ingredienser, rör slätt och häll upp i en långpanna med på ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda 10 minuter mitt i ugnen. Häll blandningen på chokladkakan, ställ tillbaka in i ugnen 10 minuter, eller tills kakan fått vacker färg och är lagom kladdig. 1 tsk mald ingefära
Ryttarkaka

Ryttarkaka

Större bitar går bra att servera som dessert med bär och glass. 1strösocker. 1ägg. 1vetemjöl. 1kakao. 1vaniljsocker. 1havssalt. 1ljus sirap. 1vispgrädde. 1kokosflingor. 1valfritt. 1 tsk mald ingefäraChokladbotten1. Tillsätt resterande ingredienser, rör slätt och häll upp i en långpanna med på ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda 10 minuter mitt i ugnen. Häll blandningen på chokladkakan, ställ tillbaka in i ugnen 10 minuter, eller tills kakan fått vacker färg och är lagom kladdig
Mandelknäck

Mandelknäck

1strösocker. 1ljus ekologisk sirap. 1salt. 1sötmandel1. Koka upp och koka tills massan är 145 grader. Det tar 10–15 minuter om man kokar på hög värme. Koka ytterligare 3–5 minuter tills massan är 145 grader

Jordgubbsdessert i glas

Sedan drygt hälften av yoghurtgrädden ovanpå och sedan resten av jordgubbarna och yoghurtgrädden. Toppa med de knapriga smulorna och servera genast
Mazarinkaka med choklad

Mazarinkaka med choklad

Häll glasyren över kakan och garnera med godis eller strössel om du vill. Glasyren i receptet blir chokladfärgad
Mauds frasvåfflor

Mauds frasvåfflor

Vänd sedan ner den i smeten. 1. Vispa samman vatten, salt och mjöl till en klumpfri smet. Vispa grädden i en annan skål
Broccolisås med ädelost till pasta

Broccolisås med ädelost till pasta

Garnera med de sparade broccolibuketterna och servera till nykokt pasta. 1ädelost (140 g). 1pressad vitlök. 1lätt creme fraiche eller matlagningsgrädde. 1svartpeppar. 1Pasta t ex fettucine1
Fröknäcke

Fröknäcke

Blanda alla torra ingredienser och oljan i en bunke. 1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut degen så tunt som möjligt Grädda kakan i cirka 1 timme
Kycklingsoppa med rödcurry

Kycklingsoppa med rödcurry

Häll sedan av vattnet från nudlarna och fördela dem i skålar. 1. Koka upp vatten till nudlarna. 2. Vispa ihop currypasta, kokosmjölk, buljongtärningar, 8 dl vatten, fisksås och pressad lime i en låg vid panna
Semlor

Semlor

Tillsätt resterande ingredienser. Blanda alla ingredienser utom mjölken till mandelfyllningen till en jämn massa