Lägg köttet i en gryta och häll i 3 liter vatten. Häll i salt, kryddpepparkorn, svartpeppar, lagerblad, gul lök, morot, vitlök och rotsellerin i grytan
Äntigen kom solen tillbaka. Vi gick hem på nysopade gator och det kändes som riktig vår. Vad passar bättre än att fira med en trerätters med vårgrönt tema
En finfin gåbortpresent. spagettipumpa, lök, paprika, chili och rosmarin från egen odling. Tacksamt för oss som inte har möjlighet att själv odla godsaker som dessa
Då var det dags igen. En vecka ungefär klarade Ida på fritids innan första förkylningen var här. Men vi får väl hoppas att vi gör bort höstförkylningen nu på en gång och är friska resten av året
Sonens fyramånadersdag firades med pompa och ståt. Eller, nja pompa och ståt är kanske att ta i men lite firande i form av delikat middag blev det i alla fall
Reninnerfilé får sällskap av ragu på linser med jordärtskockor och bladspenat, sötpotatisemulsion, snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär, kryddstekt puffad quinoa och en svartvinbärsdoftande rödvinssky
När vi var i Göteborg under semestern hade vi lovat att laga mat till Frejas farmor och farfars 70+70-årsfest, vilket är undantaget till ingen matlagning på 2 veckor som vi skrev om i förra inlägget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.