Blanda alla ingridiensertill en smet. Smörj en brödform och häll i smeten. Brödet blirinte torrt så det är lika gott flera dagar senare, om det finns kvar då
Dessa lättbakade, saftigafullkornslimpor är jättegoda och nyttiga. Förutom grovmalet rågmjöl så innehåller de också godsaker som rågkross och solrosfrön, vilket ger ett härligt tuggmotstånd och ett extra fibertillskott
Rör ner linfrön, solrosfrön, salt och grahammjöl. Degen ska vara kladdig. Ljumma filenfingervarm (37 grader) och rör ut jästen. Låt den jäsa 30 minuter. Fördela degen i två smorda formar (1½ liters) och sätt in dem i kall ugn. Grädda i 1 timme, täck med folie och grädda 45 minutertill. 1 literlättfil. 2 dl linfrö
Rör ner linfrön, solrosfrön, salt och grahamsmjöl. Degen ska vara kladdig. Ljumma filenfingervarm (37°) och rör. Låt den jäsa 30 min. Fördela degen i två smorda 1 1/2-liters formar och sätt in dem i kall ugn. Grädda 1 timme, täck med folie och grädda 45 mintill. 1 literlättfil. 2 dl linfrö
Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör ilingonsylt, sirap och yoghurt. Strö över lite rågkross. Häll degen i en smord och bröad avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. 8 dl rågsikt. 1 dl havre eller vetekli. 1 dl linfrö. 1 msk bikarbonat. 1 dl lingonsylt. 2 msk ljus sirap. 5 dl mild yoghurt
Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör ilingonsylt, sirap och yoghurt. Strö över lite rågkross. Häll degen i en smord och bröad avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. 8 dl rågsikt. 1 dl havrekli eller vetekli. 1 dl linfrö. 1 msk bikarbonat. 1 dl lingonsylt. 2 msk ljus sirap. 5 dl Arla® mild yoghurt
Idag stod Bertilssonsfullkornsbröd på menyn. På söndagar bakas det oftast bröd i detta hem, jag pendlar till Stockholm från Uppsala och äter alltid frukost på tåget och då brukar det blismoothie och smörgås
ett fullkornsbröd som är superenkelt att göra, supergott att äta och dessutom nyttigt. En av sakerna jag älskar med helgerna är att jag nu har tid att baka bröd
Ett nyttigt och annorlunda bröd. Dock gillar jag valnötsbröden mer. Men oavsett vilket bröd det är, så finns det inget bättre än smält smör på nybakade varma mackor
Ett nyttigt och annorlunda bröd. Dock gillar jag valnötsbröden mer. Men oavsett vilket bröd det är, så finns det inget bättre än smält smör på nybakade varma mackor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.