Ingredienser Portioner. 4 8 dl kall grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 stor gurka 1 kruka dill 360 g räkor i lake 2 dl matyoghurt 2 msk olivolja salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Den här milda och lena soppan fick jag tips om hos en gullig tjej på Instagram. Den såg så god ut och enkel att både göra och förbereda så valde den som förrätt på min fest
En enkel, god och billig soppa som funkar fint heta sommardagar. (Eller varför inte i en termos på skidturen, eller som kall soppa en varm dag…) Kolla in den läckra 70-tals tallriken som jag och brorsan slogs om när det begav sig…
)Kall gurksoppa med pilgrimsmusslor1 kg gurka, skalad och urkärnad3 dl kall höns- eller grönsaksbuljong2 msk vit balsamvinäger2 vitlöksklyftor, pressade 3 msk finhackad persilja3 msk finhackad gräslök3 dl gräddfilsalt och pepparpilgrimsmusslor (2 per pers)olivoljacitronsalt och pepparSkär gurkan i bitar
Snitta, skölj och skiva purjolöken. Riv gurkorna på den grova sidan av rivjärnet. Koka upp under vispning vatten, buljongtärningar och mjöl i en kastrull
En mycket fräsch och god kall gurksoppa. Perfekt som förrätt en varm sommardag. Ingredienser4 port. 2 gurkor1 vitlöksklyfta3 msk vitt vin2 msk pressad citron1/4 grönsaksbuljong
Gurksoppa. Gurksoppa är en kalorisnål soppa just på grund av den höga halten vatten i gurkan. Gurksoppan ska serveras kall, vilket gör att den går utmärkt att förbereda och ta med i en lunchlåda till skolan eller jobbet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.