Hemma fanns det ryggfilébitar av Alaska pollock, som behöver varieras, 1 gul paprika, en bit grön paprika, några frysta bönor för färgens skull och lite röd chili för smakens skull. ALASKA POLLOCK I KRYDDSTARK SÅS 4 bitar ryggfilé av Alaska pollock eller annan vit fisk1 msk smör, 1 msk olja 2 dl vatten 1 paprika, gul, röd, grön efter tillgång10-20 brytbönor eller andra bönor1-2 cm röd chili eller lite chilipepparsalt, svartpeppar1-2 tsk maizena potatis efter matlustenblomkål, lika mycket som potatis räknat i volym eller mindre. 1/2 dl mjölk eller grädde, ungefärsalt, svartpeppar Sätt först på skalad potatis i bitar och blomkålsklyftor i vatten som knappt täcker potatisen. Runda av med ungefär 1/2 dl mjölk eller grädde. 1/2 dl mjölk eller grädde
1/2 tsk bakpulver. 1/2 tsk bakpulver. Zucchini bread är barndom för mig. I USA är det lika vanligt som tigerkaka är i Sverige och alla har sitt favoritrecept
För en evighet sen frågade en annan vän mig om inte jag skulle testa göra baked alaska (aka glace au four) någon gång och har hela tiden haft det i bakhuvudet
De följande två dagarna delar vi däremot upp i ungefär lika bitar, vilket då ger en sisådär 6 h bilresa/dag - helst med ett lite längre stopp runt lunchtid när man kan få vara ute och röra sig lite mer
Det är chokladsnittar, chokladbröd eller chokladkakor som får oss att ta denna resa tillbaka i tiden och med ett glas iskall mjölk i handen så går den resan så mycket snabbare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.