Blanda ihop äppelbitarna med kanel och tryck ner lite lätt i varje muffins. Idag blev det lite smarriga muffins bakade på morgonen, älskar att kunna njuta av goda grejer och samtidigt veta att de är rätt nyttigt ändå
Jag blev sugen på lite eftermiddagsfika och har gått med ett muffinsrecept i bakhuvudet bra länge nu – så jag slängde snabbt ihop en smet och körde in i ugnen
Innan jag själv började baka så tyckte jag att muffins var ett ganska så "tråkigt" bakverk. Smörstek äppelbitarna tillsammans med socker och kanel ett par minuter
Blanda de krossade råsockerbitarna och kanelen till täcket och strö blandningen över muffinsen. Sikta ner båda mjölsorterna, bakpulver, salt och kanel i en stor skål och rör ner socker och hackade äpplen
Jag hade alltså tänkt mig att baka muffins. Att baka med mycket ägg och Pofiber istället för mjöl, är lite annorlunda när man som jag är van vid att baka med glutentrådarnas effektiva bakegenskaper
Med ett bra grundrecept på muffins går de att variera helt efter fantasi och säsong. Riv mandelmassan grovt och fördela över äpplena i varje muffinsform
De är smaksatta med ingefära ochcitronoch smakar ganska starkt utav det. Receptet var bara för en halv satts och såg ganska annorlunda ut om när jag jämförde med de recept som jag brukar använda
Den här gången blev det med rödbetor, äppleochcitronoch man kan alltid stoppa precis det man har hemma och man är sugen på och tänk på att det går åt ganska mycket frukt
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.