ÄPPELKLADDKAKA Lindas bakskola o matskola
catrineyngbro
catrineyngbro

ÄPPELKLADDKAKA Lindas bakskola o matskola

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 bitar
  • 175 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 ¾ dl vetemjöl
  • 2 äpplen
  • kanel eller kardemumma
  • Garnering
  • florsocker

Beskrivning

    GÖR SÅ HÄR

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.

    2. Skala och riv äpplena.

    3. Rör ner de rivna äpplena i smeten.

    4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel eller kardemumma.

    5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde.

    TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.