KANELBULLEKLADDKAKA I LÅNGPANNA Lindas bakskola o matskola
catrineyngbro
catrineyngbro

KANELBULLEKLADDKAKA I LÅNGPANNA Lindas bakskola o matskola

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 20 –24 bitar
  • 400 g smör
  • 6 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • 1 krm salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 6 ägg
  • Garnering
  • pärlsocker

Beskrivning

    GÖR SÅ HÄR

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.

    2. Häll smeten i långpanna, ca 34 x 28 cm, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad. Strö över pärlsocker.

    3. Grädda kakan mitt i ugnen 27–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde eller glass.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.