JORDGUBBSMOUSSE Lindas bakskola o matskola
catrineyngbro
catrineyngbro

JORDGUBBSMOUSSE Lindas bakskola o matskola

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 –12 portioner (beroende på storlek)
  • Vit chokladmousse
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad, smält
  • 1 äggula
  • Fyllning & garnering
  • 1 liter jordgubbar, frysta eller färska
  • ev. florsocker
  • Tips! Strö gärna över några knapriga grovhackade digestivekex på ytan före servering!

Beskrivning

    GÖR SÅ HÄR

    1. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggula. Blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.

    2. Mosa hälften av jordgubbarna. Blanda slarvigt ner dem i moussen.

    3. Skär resten av jordgubbarna i bitar.

    4. Lägg jordgubbsbitar i botten på glasen. Skeda ner jordgubbsmousse. Dekorera gärna med en jordgubbsbit. Pudra gärna över lite florsocker på jordgubben.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.