KANELBULLEMUFFINS  Lindas bakskola o matskola
catrineyngbro
catrineyngbro

KANELBULLEMUFFINS Lindas bakskola o matskola

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 st
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl filmjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 4 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk kanel
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • Garnering
  • kanel
  • strösocker

Beskrivning

    GÖR SÅ HÄR

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.

    2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.

    3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.

    4. Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.

    5. Fyll formarna med mer smet till ca ¾.

    6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.

    7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 13–16 min.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.